Mooie en succesvolle Internationale Techniek & Stoomdag in Olympic

Voor alweer de 8e keer werd zondag 29 oktober de Internationale Techniek & Stoomdag georganiseerd in de Olympichal te Wijchen. Een succesvolle dag met activiteiten en demonstraties. Bij uitstek een fantastisch evenement die de liefhebber en de modelbouwer door hun passie en liefde voor deze prachtige techniek samenbrengt.

In twee aangekoppelde hallen staan stands van stoom en techniekverenigingen en de modelbouwers demonstreren dan ook graag hoe de door hen zo trots gemaakte werkstukken werken. Er is veel te bezichtigen zoals: treinen, locomotieven, klokken, stationaire machines, stoommachines, heteluchtmotoren, stoomwalsen, techniekdemonstraties. 

Voor de zelfbouwer hobbyist stonden stands met gereedschap, machine materialen, onderdelen en al het materiaal dat moeilijk verkrijgbaar is. Creatief zijn de bouwers wel, er wordt materiaal gebruikt van een oud RVS aanrechtblad of schuurpapier dat dient als dak. 

Rob Veger van Stoomgroep Limburg: “De aggregator (op de foto hieronder) wordt gebruikt in een continubedrijf zoals in de mijnbouw. Er moest altijd een reserve zijn zodat er continu stroom aanwezig was t.b.v. de schachten en liften etc. in de mijnen.”

Een bezoek aan deze Internationale Techniek & Stoomdag was dan ook meer dan waard en wie weet bent u geïnspireerd geraakt door de prachtige wereld van Stoom en Techniek. 

Tekst en foto’s door Ans Baars

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen