Unieke expositie Beeldtaal in kasteel Hernen afgesloten

Op zondag 29 oktober vond de laatste dag van de expositie Beeldtaal  plaats in kasteel Hernen. Twee weken lang konden belangstellenden deze expositie bezichtigen. Het unieke aan deze expositie is de samenwerking van 5 kunstenaars, Ineke Heijmans, Lilian Schiffers, Jacques Bijmans, Luc Willems en Liesbeth Beijen. Vijf mensen die elkaar uitdagen en inspireren om ideeën, gedachten in hout en steen uit te drukken.

Deze bijzondere kunstobjecten van verschillende kunstenaars zijn van diverse materialen en in verschillende disciplines gemaakt. Op deze expositie worden voornamelijk houten en stenen beelden tentoongesteld en ieder beeld vertelt zijn/haar eigen verhaal en heeft zijn/haar eigen uitstraling.  

Liesbeth Beijen kan in haar werk haar emotie kwijt en is op zoek naar een manier om zich te uiten en vanaf het begin heeft zij de behoefte om de steen in te gaan zodat er gaten, stekels of bollen ontstaan. Voor Jacques Bijmans is in hout zijn directe leefomgeving te vinden en is hout dan ook een voor hem een natuurlijke keuze.

Luc Willems is een doener en een veelzijdige pionier en hij werkt graag samen met en voor mensen. Met zijn beelden hoopt hij ruimte en vrijheid op te roepen en een stimulerende en inspirerende werking te hebben. Voor Ineke Heijmans is dit haar eerste expositie, zij maakt werken van hout die soms ook functioneel zijn.  Het werk van Lilian Schiffers bestaat uit houten sculpturen.

Een unieke expositie met prachtige werken van kunstenaars die de passie en liefde voor de kunst zo laten uitstralen met hun werk.

Liesbeth Beijen (links) en Ineke Heijmans 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen