Het Tweede Huis in Nederasselt zoekt vrijwilligers

Foto:

Stichting Het Tweede Huis is gehuisvest in een voormalig klooster in Nederasselt en biedt opvang aan mensen die tijdelijk een geborgen en veilige plek nodig hebben. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers.

In Het Tweede Huis wordt mensen de gelegenheid geboden tot rust te komen en weer voldoende vertrouwen in zichzelf te krijgen om het leven opnieuw in eigen hand te nemen. Het huis biedt opvang aan mensen die op verhaal willen komen en zich op terugkeer in de maatschappij voorbereiden. Zij bestaan nu 27 jaren en hebben in de loop van de tijd onderdak verleend aan circa 1000 mensen (vrouwen, mannen, kinderen).

Het Tweede Huis wordt door een grote groep vrijwilligers gedragen. Zij worden aangestuurd door een coördinator, die de dagelijkse leiding heeft. Zij kunnen echter nog meer enthousiaste vrijwilligers gebruiken, die als mentor de bewoner kan ondersteunen en begeleiden.

“We zijn op zoek naar stabiele medewerkers die vanuit een positieve levenshouding een bijdrage willen leveren aan de structuur, leefbaarheid en het positieve klimaat in het Tweede Huis. Van de medewerker wordt verwacht dat hij of zij minstens een dagdeel per week beschikbaar is,” licht men toe.

Voel je hiervoor of ben je nieuwsgierig geworden, neem contact op met Het Tweede Huis.
Email: [email protected]
Telefoon: 024 6221281

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen