Nieuw in Wijchen “Onbeperkt bewegen voor kinderen met een beperking”

Foto:

Maartje Jolijn van Plezier in Bewegen start vanaf januari met een nieuw gym programma “Onbeperkt bewegen voor kinderen met een beperking”. De kinderen bewegen tezamen met hun ouders/verzorgers onder begeleiding van een vakleerkracht bewegingsonderwijs en een kinderfysiotherapeut.

Maartje Jolijn is vakleerkracht bewegingsonderwijs en ze gaat in samenwerking met een ervaren kinderfysiotherapeut, die zelf al jaren werkzaam is met kinderen met een beperking, de gymles “Onbeperkt bewegen voor kinderen met een beperking” geven. Belangrijk hierin is dat; ouders samen met hun kind actief bezig zijn en voelen en ervaren wat hun kind kan. Daarmee krijg je als ouder het vertrouwen in je kind en je kind heeft vertrouwen in wat hij/zij zelf kan en doet. 

Doelstelling is dat ouders en kinderen ontdekken dat samen bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind wordt de gym activiteiten zo aangepast dat ze op hun eigen niveau mee kunnen doen. Hierbij wordt er gewerkt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Door met veel plezier te bewegen en te oefenen met de motorische vaardigheden groeien kinderen en ouders in hun zelfvertrouwen. Met deskundige ogen en veel plezier wordt u en uw kind begeleid tijdens de lessen en kunnen ze ondersteuning bieden en tips geven waar nodig is!

Maartje: “In Nijmegen en omgeving zijn verschillende sportgroepjes voor kinderen met een (verstandelijke) beperking. Het grootste verschil met deze gymgroep is dat ouders bij mijn nieuwe gym programma intensief bij betrokken worden en samen plezier in bewegen hebben met hun kind. Ik weet dat er in Wijchen veel animo is voor deze gymlessen en dat heeft ons ook doen besluiten om het “Onbeperkt bewegen voor kinderen met een beperking” op te starten”.

De gymlessen worden vanaf januari op de woensdagochtend gegeven in gymzaal van de Buizerdschool. Deze gymlessen zijn voor kinderen met een beperking, in de bredere zin van het woord; ongeacht de (on)mogelijkheden.

Heeft u interesse en wilt u de les bijwonen of zich aanmelden dit kunt u doen via:
E-mailadres: [email protected] of via telefoon: 06 17 860 86 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen