Opening parkeergarage Wijchen

Op woensdag 3 januari 2018 opent de gemeente Wijchen de nieuwe parkeergarage onder het station. Reizigers kunnen hier gratis parkeren. De garage biedt plaats aan 220 auto’s en heeft 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Naast de uitgang en lift zijn er 5 parkeerplaatsen voor minder valide mensen. Dinsdag 2 januari was er een rondleiding voor genodigden.

Wethouder Engels en projectleiders Ted van de Leur en Nick Bos leidden de bezoekers rond en gaven aanvullende informatie over de parkeergarage.

Reizigers kunnen gratis parkeren in de nieuwe garage onder het station. De garage wordt via camera’s 24 uur per dag bewaakt. In het begin zullen er herkenbare medewerkers bij de garage aanwezig zijn om gebruikers behulpzaam te zijn bij het parkeren. 

Nu de parkeergarage onder het station open gaat, is de tijdelijke parkeerplaats op het kasteelterrein niet meer nodig. Daarom sluit de gemeente deze op woensdag 3 januari 2018. Daarna wordt er gestart met de inrichting van de nieuwe kasteeltuin.

De parkeergarage bij het station in Wijchen maakt onderdeel uit van het bouwproject herinrichting stationsomgeving. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Gelderland. De laatste fase is gestart, de herinrichting van de zuidzijde van het station. Zodra het hele project herinrichting stationsomgeving klaar is volgt er een officiële opening van de stationsomgeving. De gemeente verwacht dat dit voorjaar 2018 is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen