Voorleespicknick, Kinder Repair Café en E-Books inloopspreekuur in de Bibliotheek Wijchen

Deze week weer een paar leuke en diverse activiteiten in de Bibliotheek Wijchen. Een gratis E-books inkloopspreekuur, een Kinder Repair Café en een voorleespicknick voor peuters/informatiemarkt.

Gratis E-books inloopspreekuur
Je kunt als bibliotheeklid via onlinebibliotheek.nl, duizenden digitale boeken lenen en deze op je computer, tablet of smartphone lezen. Heb je vragen over deze service, of kom je er niet uit? Loop dan binnen bij het inloopspreekuur e-books op donderdag 25 januari van 10.00 – 11.00 uur, in de Bibliotheek Wijchen.

Kinder Repair Café in de Bibliotheek Wijchen
Wat doe je met knuffels die kapot zijn? Elektronica die niet werkt? Een tablet die je niet goed ingesteld krijgt? Weggooien? Mooi niet!
In de bibliotheek draait alles om het repareren van elektronica, speelgoed en het programmeren van gadgets. Zaterdag 27 januari tussen 11.00 en 12.00 uur staan diverse reparateurs en poppendokters voor jou klaar. Zij helpen jou met het maken van jouw elektronica en speelgoed. Daarnaast kunnen zij jou ook helpen met het instellen van gadgets. Alles mag meegenomen worden, niks is ons te gek. Samen kunnen ze bijna alles repareren. De reparaties worden gratis uitgevoerd door de vrijwilligers: de donatiepot geeft je de gelegenheid je dankbaarheid uit te drukken in een kleine financiële bijdrage.

De Bibliotheek Wijchen organiseert elke laatste zaterdag van de maand een Kinder Repair Café in de bibliotheek tussen 11.00 en 12.00 uur.

Voorleespicknick voor peuters met Loet en informatiemarkt in de Bibliotheek Wijchen
Op zaterdag 27 januari openen we in de Bibliotheek Wijchen de Wijchense Peutermaand zoals altijd met een Voorleespicknick. En zoals ieder jaar hebben we ook nu een speciale gast die het Prentenboek van het Jaar gaat voorlezen. Dit jaar is dat Ruth Bakker. Zij speelt het stoere meisje Loet. Loet is al eerder in de bibliotheek geweest, in 2016 sloot zij de Kinderboekenweek af.

Heb jij knuffeldieren? Het stoere meisje Loet heeft er heel veel! Speciaal voor tijger houdt ze een verrassingsfeestje. Maar dat is wel veel werk. Help jij haar mee? Pas op, niet teveel lawaai maken hoor, want dan wordt de tijger wakker…
Neem jouw eigen knuffeldier mee naar de voorstelling en ga na afloop met Loet en alle knuffeldieren op de foto!
Leeftijd: 2-6 jaar

De voorstelling begint om 10:30 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet.
Naast de voorstelling is er op de Jeugdafdeling een informatiemarkt voor ouders van peuters. Allerlei organisaties die zich bezighouden met peuters en hun ouders presenteren zich op die markt. De markt is van 10:30-13:00 uur. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen