CDA Wijchen tevreden over geslaagde 1e editie prikkelarme carnavalsoptocht Wijchen

Foto: CDA Wijchen

De eerste 200m van de carnavalsoptocht in Wijchen waren dit jaar voor het eerst prikkelarm. Het was een succes. Een hoge opkomst, tevreden ouders en blije kinderen. Bjorn Derksen van CDA Wijchen, één van de initiatiefnemers, was tevreden.

Alle carnavalsgroepen hielden zich aan het vooraf afgesproken protocol. Daardoor konden mensen die overgevoelig zijn voor prikkels als geluid, licht en beweging ook genieten van de Wijchense Reut.

Lees ook “Sfeervolle carnavalsoptocht Wijchen met en zonder harde muziek en rondvliegende snoepjes (fotoserie)”

Om de prikkelarme optocht goed te laten verlopen hielpen Werkgroep Autisme Wijchen (WAuW) en het CDA Wijchen de organisatoren van het Urnekabinet op dit deel van het parcours. Het verliep vlekkeloos. Alle 45 wagens passeerden zonder al te veel geluid, deelden snoep uit (i.p.v. gooien) en hielden rekening met de specifieke doelgroep langs dit deel van de optocht.

Het CDA Wijchen deelde voorafgaand aan de Reut ook nog oordopjes uit aan de toeschouwers op het prikkelarme deel van de route. Dit werd op prijs gesteld door de omstanders.
“Leuk om er bij te zijn en allemaal positieve reacties van toeschouwers over de prikkelarme zone tijdens carnaval,” aldus Derksen

Al met al een geslaagde eerste editie van de prikkelarme optocht in Wijchen. Uniek in Nederland en mooi dat drie organisaties in Wijchen, het Urnekabinet, Werkgroep Autisme Wijchen en het CDA Wijchen, hierin het voortouw hebben genomen.

Reacties

Cookieinstellingen