Fabienne Balvers start ontwerpstudio in Wijchen

Foto: Fabienne Balvers

De Wijchense Fabienne Balvers is begin dit jaar een ontwerpstudio in Wijchen gestart. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem en sinds januari is zij voor zich zelf begonnen, Studio Fabienne Balvers.

De studio is een multidisciplinaire ontwerpstudio die bedrijven ondersteunt in het visualiseren van een project of identiteit. Zowel op visueel vlak als concept en strategie.

Fabienne licht het toe: “Onze projecten uitten zich vaak in denk- en werk strategieën, absurde films en campagnes, performance of promotie product met de focus op human centred design.Wat is het project, de identiteit en de visie van het bedrijf nu en in de toekomst? Hoe gaan we dat positioneren of bevragen zodat we de juiste context te pakken hebben?

Tegenwoordig worden we overspoeld met begrippen zoals innovatie, PR, communicatie, sociale media, duurzaamheid, etc. Een tendens van container concepten. Als bedrijf willen ons sneller, beter en mooier profileren. Maar zijn we nog steeds kritisch bezig met het onderzoeken van de menselijke dimensie tijdens deze innovaties?

Onze visie is dat de menselijke maat in de toekomst, ondanks snelle technologische en sociale ontwikkelingen, nog steeds voorop staat. Innoveren binnen het bedrijf krijgt namelijk een steeds vagere tendens. Het vangen van de essentie of kern in een project is een sport geworden die we als Studio goed beheersen.”

Eerder won Studio Fabienne Balvers met een filmtraining, de Human Centred Design award tijdens het Dutch Hacking Health event. Nu werken we veel samen aan innovatieve projecten met zorginstellingen en bedrijven zoals het Radboudumc.

Kijk ook eens op de website www.fabiennebalvers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen