Record aantal pelgrims door Wijchen

Foto: Jan van der Pennen

In 2017 hebben zich 1.175 pelgrims ingeschreven voor pelgrimsroute de Walk of Wisdom ‘het pad van je eigen wijsheid.’ die o.a. door Niftrik, Wijchen, Leur, Hernen en Bergharen loopt. Dat is een verdubbeling vergeleken met 2016. Toen waren het er nog 587.

De interesse voor pelgrimeren is groot. Het jaar 2018 wordt vast ook weer een goed jaar: in januari 2018 werden al 155 startpakketten uitgegeven.

De Walk of Wisdom is niet verbonden aan een religie en gaat door twee landen, drie provincies en elf gemeenten. Telefoon en internet gaan bij de pelgrimsroute zo veel mogelijk uit. Zo kunnen mensen al lopende ‘stil staan’ bij zichzelf en hun plaats in het grotere geheel. De pelgrims komen inmiddels uit het hele land. Sommigen lopen alleen, anderen in een groep. Iedereen bepaalt zelf wanneer gestart wordt en hoe lang erover wordt gedaan.

Twee bezielde kunstenaars aan de route hebben het gedachtegoed mede geïnspireerd: Huub en Adelheid Kortekaas. Zij ontwierpen Pelgrim, een symbool dat uitdraagt dat ieder mens een unieke kiemkracht heeft waarmee je mede vorm geeft aan het grotere geheel. Pelgrims krijgen het symbool mee voor op de tas of jas en het komt overal langs de route terug als routemarkering.

Iedere derde zaterdag van de maand zijn er gratis toegankelijke vertrekceremonies voor pelgrims. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkt op het moment aan de vertaling van de website en de routegids naar het Engels.

Routemarkering Walk of Wisdom

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen