Naaktbeelden van zeker honderd saunabezoekers van Sauna & Beauty Oase in Nederasselt online

Foto:

Van zeker honderd gasten van Sauna & Beauty Oase in Nederasselt staan nog naaktbeelden online. Dat meldt Omroep Gelderland naar aanleiding van een artikel van het AD. De beelden zouden op meerdere websites staan.

Een van de hackers zou op een forum hebben gezegd dat hij live kon meekijken in de kleedruimtes van de sauna. Sauna-eigenaar Erik van Ingen Schenau bevestigt tegen de krant dat het om beelden vanuit zijn sauna gaat. Hij heeft besloten opnieuw aangifte te gaan doen.

Lees verder op Omroep Gelderland….

Op de website van de sauna staat het volgende bericht:
CAMERABEELDEN IN DE MEDIA
Beste gasten

Vandaag zijn er beelden van onze sauna opgedoken via verschillende mediakanalen. Graag willen wij u daarom vanuit onze kant op de hoogte stellen.

Ruim twee jaar geleden is er door criminelen ingebroken in ons digitaal camerasysteem. Op dit systeem stonden camerabeelden van verschillende kleedruimtes. Nadat dit gebeurd is hebben wij direct stappen ondernomen om de beelden te verwijderen en niet verder te laten verspreiden. Na dit incident zijn desbetreffende beveiligingscamera’s verwijderd en tevens hebben wij het gat in onze beveiliging gedicht.

Een aantal weken geleden zijn wij benaderd dat er beelden vanuit onze camera’s op een site zijn geplaatst. Hiervan hebben wij aangifte gedaan en de beelden laten verwijderen. De beelden zijn toen direct van de site verwijderd.

Zoals u zult begrijpen zijn we hier niet blij mee. Het camera systeem hadden we in gebruik voor de veiligheid van onze gasten en voor onze medewerkers. In de tijd dat dit gebeurd is hingen de camera’s in de drie kleedruimtes. Deze zijn al geruime tijd weg.

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Erik en Corina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen