250 deelnemers en 6.000 euro opbrengst bij eerste Rotary Pubquiz in Wijchen

Foto: Rotary Wijchen Beuningen Tweestromenland

Op 8 maart jl. organiseerde Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland de eerste Rotary Pubquiz in zaal Sterrebosch te Wijchen. De deelnemers betaalden €25 per persoon of €150 voor een tafel; de totaal opbrengst van € 6.000,– kwam volledig ten goede aan drie goede doelen.

Dankzij de deelnemers en een aantal sponsors kon de voorzitter van de Rotaryclub aan het einde van de avond drie maal een cheque van €2.000 overhandigen. Deze eerste Rotary Pubquiz is de eerste van een, vanaf nu, jaarlijks terugkerende traditie.

De drie goede doelen waren het Odensehuis, een dagopvang voor vroeg dementerende mensen, Dansgroep Puur die danslessen biedt aan verstandelijk gehandicapte kinderen en het Vincentiushuis, dat ondersteuning geeft aan de armste gezinnen binnen Wijchen, met specifieke aandacht voor de kinderen in die gezinnen.

Er was een professionele organisatie ingehuurd, die de aanwezige gasten – 40 tafels met ieder maximaal zes personen – gedurende twee uur het vuur aan de schenen legde via zes rondes met allerlei verrassende vragen, ondersteund met beeld- en geluidsmateriaal. Tussendoor was er volop ruimte voor een hapje en een drankje, verzorgd door Rotaryleden. Van iedere consumptie droeg zaal Sterrebosch bovendien 20% af aan de goede doelen.

De vier winnende tafels gingen naar huis met als prijzen een Diner-proeverij bij Sterrebosch en een lunch bij Sterrebosch inclusief een rondleiding door Wijchen. De derde prijs (twee tafels eindigden ex-aequo) bestond uit bioscoopbonnen voor Cinema Roma.

Rotary is een serviceorganisatie. Mannen en vrouwen uit diverse beroepsgroepen verenigd in lokale clubs hebben allemaal dezelfde intentie: individueel en collectief service verlenen aan derden. Dit doen zij door het organiseren van fundraising en ‘handen uit de mouwen’ projecten waarmee vervolgens goede doelen en initiatieven op sociaal en cultureel gebied worden ondersteund.

Reacties

article
77563
Notenparadijs.nl nu ook aan de Tunnelweg
Op 8 maart jl. organiseerde Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland de eerste Rotary Pubquiz in zaal
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180313/250-deelnemers-en-6-000-euro-opbrengst-eerste-rotary-pubquiz-wijchen/
2018-03-13T08:20:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/03/12102922/Rotary-Pubquizz.jpg
Rotary Pubquiz, Rotary Wijchen, Rotaryclub Wijchen, wijchen
Nieuws