KunstKring Wijchen organiseert Kunstcafé met beeldend kunstenaar Hilly Withaar

Foto:

Op woensdag 28 maart organiseert KunstKring Wijchen weer een Kunstcafé, dit keer met beeldend kunstenaar Hilly Withaar. Zij gunt de bezoekers die avond een blik achter het eigenlijke schilderij en zal ze in haar verhaal meenemen naar het atelier.

Het atelier is de plek waar het gebeurt, een soort laboratorium waar de kunstenaar experimenteert, werkt, onderzoekt en schept. Hilly zal ingaan op het ontstaan van een schilderij: waar komt het idee vandaan, hoe krijgt het vorm, wat gaat eraan vooraf? Heeft een schilderij, als verbeelding van een idee, nog wel bestaansrecht in een tijd waarin we overspoeld worden met beelden en informatie?

Hilly Withaar heeft haar kunstenaarschap altijd gecombineerd met een baan in de zorg, waar zij veel mensen ontmoet die worstelen met het dagelijks leven. Die ervaring heeft zijn weerslag op haar werk en heeft soms geleid tot het schilderen van “donkere” doeken.

De Kunstkring is op woensdag 28 maart, aanvang 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur in zaal Verploegen, Woeziksestraat 100, Wijchen. De toegang is gratis.

Meer over Hilly Withaar op haar website. Binnenkort is er een mooie gelegenheid nader kennis te maken met haar werk, want vanaf zondag 29 april exposeert zij samen met Joy Dekok in Kasteel Wijchen. Hilly toont daar haar schilderijen en Joy fotografisch werk.

Reacties

article
77566
Op woensdag 28 maart organiseert KunstKring Wijchen weer een Kunstcafé, dit keer met beeldend kunstenaar
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180313/kunstkring-wijchen-organiseert-kunstcafe-beeldend-kunstenaar-hilly-withaar/
2018-03-13T15:01:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/03/12104156/Hilly-Withaar.jpg
Hilly Withaar, Kunstcafé Wijchen, KunstKring Wijchen, wijchen
Nieuws