Monumentenprijs 2017 gemeente Wijchen voor Dhr. en Mw. Vaneker uit Batenburg

Foto: Gemeente Wijchen

De heer en mevrouw Vaneker ontvingen, uit handen van wethouder Paul Loermans, afgelopen donderdag de Monumentenprijs 2017 voor het zorgvuldig restaureren van het pand aan de Veerstraat 1 in Batenburg. Er hangt nu een mooi informatiepaneel aan het monument.

De monumentencommissie heeft unaniem besloten om de prijs voor 2017 toe te kennen aan de eigenaar van het monument Veerstraat 1 in Batenburg. De eigenaar heeft met veel oog voor details een zeer zorgvuldige restauratie uitgevoerd. Zowel aan de binnen- als de buitenkant is het beeld van het monument er flink op vooruit gegaan.’ De heer en mevrouw Vaneker zijn er terecht ook zeer trots op.

De prijs bestaat uit een informatiepaneel en een geldbedrag van 250 euro. Uiteraard werd er ook een bloemetje overhandigd.

Wat is de monumentenprijs?
De monumentenprijs bestaat al een aantal jaren in de gemeente Wijchen. Deze prijs wordt toegekend aan personen en/of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van cultuurhistorie. De gemeentelijke monumentencommissie adviseert over de uitreiking van de Monumentenprijs. De laatste Monumentenprijs werd toegekend aan de eigenaren van het pand Markt 5 in het centrum. Ze kregen die prijs omdat ze de voorgevel van het winkelpand (tegenwoordig ICI PARIS XL) weer in de oorspronkelijke staat hebben teruggebracht. Zo werd het karakteristieke beeld van rond 1900 weer in volle glorie zichtbaar.

De foto is gemaakt voor het monument, Veerstraat 1 in Batenburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen