Een pianorecital met Nobuko Takahashi in De Schakel in Wijchen

Stichting Muziekkring Wijchen heeft dit seizoen Nobuko Takahashi vast weten te leggen. Zij geeft een concert op zondag 4 maart, aanvang 14.00 uur, in De Schakel in Wijchen.

Nobuko Takahashi, afkomstig uit Japan, begon op haar vierde jaar met pianospelen en speelde als veertienjarige Mozart’s pianoconcert KV 466. Nobuko Takahashi. Nobuko studeerde aan de conservatoria van Osaka, Warschau en Utrecht. Verder volgde zij masterclasses bij prominente pedagogen in binnen- en buitenland en was deelneemster aan tal van concoursen zoals het Chopin-concours in Warschau (1985), het Koningin Elisabeth-concours in Brussel (1987 en 1991) en het Liszt-pianoconcours in Utrecht (1986, 1989 en 1992). In maart 1999 eindigde Nobuko als eerste op een concours in Arras (Fr).

Nobuko opent dit recital met de bekende Arabesk van Schumann. Een soort liefdeslied met een buitengewoon fraai telkens terugkerend thema. Vervolgens twee nummers van Chopin: diens indrukwekkende 1e ballade, gevolgd door de achtste nocturne. Humor mag op een romantisch pianoconcert natuurlijk niet ontbreken; we vinden dit aspect terug in de Petit caprice van Rossini en ook een beetje in het daarna te spelen zeer fraaie menuet van Paderewski. De eerste helft wordt afgesloten met een blokje Grieg: drie van zijn meest geliefde lyrische stukken.

De tweede helft begint met een nummer dat iedereen natuurlijk kent: de 1e wals van Chopin; een feestje der erkenning. Na drie korte miniatuurtjes laat de Japanse haar toehoorders smullen van twee Slavische dansen van Dvorak, gevolgd door twee liedbewerkingen van Schubert/Liszt. Het recital wordt afgesloten met drie fraaie études van Chopin. Zinderende werken voor de uitvoering waarvan een pianist niet alleen veel in z’n mars maar eveneens veel in z’n armen en vingers moet hebben. Nobuko heeft dat!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen