Vierdaagse wandelaars gezocht voor stamceldonorbank Matchis, Mireille Roelofs uit Wijchen doet al mee!!

Ook dit jaar organiseert de stamceldonorbank, Stichting Matchis, de Vierdaagse actie. Doel van de actie is naamsbekendheid vergroten en gelden genereren zodat er zoveel mogelijk nieuwe stamceldonoren ingeschreven kunnen worden.Wandelt u de Vierdaagse van Nijmegen, heeft u verzorging nodig en wilt u hen steunen? Maak dan gebruik van de verzorgingsposten die stichting Matchis in samenwerking met de PV Radboud en NXP aanbiedt.

Een aantal wandelaars uit Wijchen, steunt de actie al jaren. Er zijn afgelopen jaar door TV Gelderland ook enkele filmpjes gemaakt, ook van een deelnemer en inwoner van Wijchen. Hieronder het filmpje van Mireille Roelofs uit Wijchen.

Sommige vormen van kanker kunnen uitsluitend genezen worden door gebruik te maken van een stamceltransplantatie. Zeer ernstige zieke kinderen en volwassenen (bloedziekte, zoals leukemie) hebben dan naast de chemotherapie en of bestraling stamcellen nodig om te kunnen genezen. Deze stamcellen komen van een donor. Het ziekenhuis moet dan zoeken naar een geschikte donor. In 1e instantie wordt gekeken of een broer of zus past, de kans hierop is 30%. De overige 70% van de patiënten is afhankelijk van een onverwante donor.
Hiervoor wordt stichting Matchis ingeschakeld. Als zij een passende donor gevonden hebben, als er een MATCH is, betekend dit dat iemands leven weer perspectief krijgt. Hij of zij heeft weer een goede kans op vele mooi levensjaren. Om deze kans te vergroten hebben we hulp nodig. Meld je aan als stamceldonor of steun ons.

Dus, ben jij een van de gelukkigen met een ticket voor de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse? En vind je de werving en typering van nieuwe stamceldonoren van levensbelang? Dan is het misschien een idee om mee te lopen voor Matchis, de Nederlandse stamceldonorbank.

Vorig jaar hebben 125 wandelaars gelopen met het shirt ‘Stamceldonor van Levensbelang’. Samen hebben zij ruim € 52.000,- bij elkaar gewandeld. Van deze opbrengst heeft Matchis 1040 nieuwe stamceldonoren in kunnen schrijven.
Om mee te kunnen doen met de actie zamel je minimaal 80 euro in voor Matchis. Voor dat geld word je voor, tijdens en na de Vierdaagse in de watten gelegd door Matchis.

Meld je HIER gratis aan. Heb je vragen neem dan contact op met Margot van den Akker, 024-3614160 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen