Buurtwebsite WijWijchen.nl; hét online dorpsplein van Wijchen!!

Foto:

Op dinsdagavond 27 maart werd in de Bibliotheek uitleg gegeven wat WijWijchen is, namelijk hét online dorpsplein van Wijchen. Dé plek waar bewoners, verenigingen, gemeente en andere organisaties elkaar ontmoeten. Alle verenigingen en organisaties van Wijchen zijn er te vinden in de Wijchen Wie Wat Waar.

De doelstelling van WijWijchen is het faciliteren van contacten tussen buurtbewoners, door in kaart te brengen wat er leeft en gebeurt in de buurt. Alle inwoners van de gemeente Wijchen kunnen een account aanmaken op www.wijwijchen.nl. Zij kunnen berichten plaatsen, hulp aanbieden en/of vragen stellen, verhalen vertellen enzovoort.

Rob Engels (demissionair Wethouder Zorg en Welzijn) legde uit dat de digitale WijchenWieWatWaar beter up-to-date te houden is dan een papieren versie. Dit komt doordat verenigingen en organisaties op elk moment zelf hun gegevens kunnen aanpassen. Het kwam vaak voor dat vermeldingen in de gemeentegids achterhaald waren al voor de gids bij de inwoners op de deurmat belandde. Een digitale versie zoals WijchenWieWatWaar is sneller aan te passen, dus beter up-to-date te houden. 

Er was een grote belangstelling voor deze avond, waarbij geïnteresseerden na het krijgen van deze uitleg, ook zelf hun vragen, problemen, of wensen konden doorgeven. Dat werd in kleine groepjes gedaan en alles werd op ‘post-it-briefjes’ verzameld. Met die input gaan de vrijwilligers,  Tineke van de Goor, Maria Terpstra en Marianne Hoogsteder, en de makers van de website-software aan de gang. Genoemde vrijwilligers kregen voor hun inzet van de wethouder een verrassing aangeboden. 

Voor hulp bij het gebruik van de site of voor meer informatie zijn de buurtverbinders te bereiken via [email protected] en
tijdens de inloopochtenden. Deze zijn de tweede dinsdagochtend van de maand in de Bibliotheek Wijchen van 9.30 tot
11.30 uur en de laatste dinsdagochtend van de maand in het Huis van de Gemeente, kamer Balgoij ook van 9.30 tot 11.30 uur.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen inloopochtenden. 

Foto’s door Dick Vogelzang. Meer foto’s op https://flic.kr/s/aHsm94NT6d.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen