Zorgboerderij in Batenburg opent haar deuren!

Foto: 't Kuyperke

Bert en Ilse Kuijpers hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Sinds kort biedt hun zorgboerderij ’t Kuyperke de mogelijkheid voor dagbesteding van ouderen.

Bert en Ilse (Ilse met een werkervaring van 35 jaar in de ouderenzorg) hebben naast een recreatietak en een akkerbouwbedrijf een nieuwe uitdaging gevonden. Sinds de ontspanningsruimte van de boerderij compleet is gerenoveerd, is het een mooie locatie om ouderen te verwelkomen en hen een zinvolle dagbesteding te bieden.

Met het starten van de zorgboerderij gaan ze op dinsdag, woensdag en donderdag open. Op de boerderij is volop ruimte met verharde wandelpaden, zitjes en een verwarmde overkapping in de vorm van een hooiberg. De aanwezigheid van kippen, schapen en een moestuin zijn de ingrediënten om te genieten van het buitenleven. De dijktuin met de vele heggetjes wordt in de toekomst omgetoverd tot een belevingstuin met geuren en kleuren.

“Door de kleinschalige opvang is er aandacht om allerlei activiteiten samen met de deelnemer vorm te geven. Het uitgangspunt van de zorgboerderij is ervoor zorgen dat het een warme veilige plek is waar mensen zich thuis voelen. Dit trachten wij te bereiken door elke deelnemer op eigen wijze een zinvolle en plezierige dagbesteding te geven. Dit gebeurt door aandacht voor de deelnemer, maar er is ook aandacht voor elkaar, en respect en ruimte voor ieders individuele behoefte. Door de deelnemers te betrekken bij de activiteiten en door hen te stimuleren op hun mogelijkheden proberen we een zinvolle en plezierige dagbesteding te bieden,” licht Ilse toe.

Kijk voor meer informatie over ’t Kuyperke op www.zorgboerderijkuyperke.nl

 

Reacties

article
78436
Bert en Ilse Kuijpers hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Sinds kort biedt hun zorgboerderij ’t
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180409/zorgboerderij-batenburg-opent-deuren/
2018-04-09T12:06:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/04/09120425/Bert-en-Ilse-Kuijpers.jpg
't Kuyperke, Batenburg, Zorgboerderij Batenburg
Nieuws, Zakennieuws