Expositie Joy Dekok en Hilly Withaar in Kasteel Wijchen

Foto:

Ook dit voorjaar organiseert KunstKring Wijchen weer een bijzondere expositie in Kasteel Wijchen. Dit keer tonen twee Wijchense kunstenaars samen hun werk: Joy Dekok fotografisch werk, en Hilly Withaar schilderijen. Na de opening op 29 april om 15.00 uur is de expositie te bezoeken tot en met 13 mei.

“We zijn als KunstKring Wijchen erg blij dat het door soepel samen werken met de gemeente nu lukt exposities op te zetten in de Raadszaal. Er is in Wijchen niet veel gelegenheid hedendaagse kunst te zien, en het Kasteel is een mooie plek voor exposities. We hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Iedereen kan gewoon binnenlopen, de kunstenaars zijn zelf regelmatig aanwezig om desgewenst iets te vertellen,” aldus Yola de Lusenet, namens KunstKring Wijchen.

Hilly Withaar​ studeerde in haar jeugd een jaar aan een kunstacademie. Uiteindelijk koos ze als twintiger voor werk op het gebied van de psychische gezondheid. Hoewel de balans inmiddels is doorgeslagen naar de beeldende kunst, heeft Hilly nog steeds een deeltijdbaan in de zorg. De ervaringen die ze hier opdoet vinden een vertaling in haar beeldend werk. Met dik opgebrachte verf, los neergezette verfstreken en kleuren die elkaar soms bijten zijn er verlaten bossen en desolate landschappen ontstaan. Meer op www.hillywithaar.nl.

Joy Dekok​ is al dertig jaar fotograaf. Al tijdens haar opleiding ontstond er een voorkeur om te werken met levenloze dingen. In deze expositie toont Joy composities die zij met behulp van de computer heeft samengesteld. Deze foto’s, die je stillevens zou kunnen noemen, kennen een lang groeiproces. Allereerst is er de zoektocht in het reservoir aan eigen foto’s die al zijn opgeslagen in haar computer. Daarnaast is er kast met voorwerpen, plantaardig materiaal, dierlijke resten en andere dingen die, soms op straat, zijn gevonden en die tot inspiratie dienen. Met de foto’s van deze voorwerpen en het opgeslagen beeldmateriaal schept Joy Dekok een nieuwe, ingetogen wereld. Meer op www.everythingmattersdesign.com.

De expositie is van 29 april tot en met 13 mei 2018, geopend van 13.00-17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur, maandag en dinsdag gesloten
De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen