10-jarig bestaan Bultersmekke. Wijchenaar Theo van den Broek viert het mee!!

Foto: wijchen.nieuws.nl

De missie van Bultersmekke is om zoveel mogelijk mensen met een fysieke en/of psychische beperking de eigen assistentiehond op te laten leiden. Wijchenaar Theo van den Broek zamel al jaren plastic doppen in Voor Bultersmekke. Dit jaar vieren ze het 10-jarig bestaan.

20 mei 2018 is het 10 jaar geleden dat Erika Bulters en Joop Mekke besloten samen de opleiding van assistentiehonden anders aan te pakken. Tien jaar is een mooie mijlpaal. En hoe gaaf is het dat in die jaren bijna 200 mensen samen met hun eigen hond met succes het programma Teamcoaching hebben gevolgd.
Voor het vieren van het 10-jarig bestaan heeft men een estafette bedacht om aandacht te vragen dat assistentiehonden (hulphonden) wettelijk overal toegang hebben. Een estafette die tot doel heeft om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van mensen met assistentiehonden. Helaas is dit niet overal bij horeca, winkeliers en instellingen duidelijk en daarom worden er tijdens de estafette WELKOM-stickers geplakt.

Bij de opslagruimte van de doppen in Overasselt is Wijchenaar Theo van den Broek er klaar voor. De Landelijke Estafette Toegang Assistentiehonden trekt door alle provincies. Per dag zijn er zogenoemde clusterlocaties. Aanstaande donderdag 17 mei zijn ze in Overasselt. Een prima moment in de route om met veel deelnemers en bezoekers bij de Estafette aanwezig te zijn. Het belooft een goede opkomst te worden. Let wel, voor een ordelijk verloop a.u.b. alleen assistentiehonden meenemen, dus géén gewone (huis)honden.
Iedereen is hartelijk welkom van 14.30-16.30 uur aan de Kasteelsestraat 10a in Overasselt.

Lees ook “Wijchenaar Theo v.d. Broek is zijn doppen kwijt !!!”Theo van de Broek Wijchen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen