Lidl wil vestiging aan de Touwslagersbaan in Wijchen

Foto:

Supermarktketen Lidl heeft het voornemen een vestiging te openen aan de Touwslagersbaan in Wijchen. Het oog is gevallen op het pand waarin voorheen supermarkt Jan Linders zat. Het pand en de directe omgeving moeten daarvoor worden aangepast.

Vrijdag 8 juni ondertekenden wethouder Geert Gerrits van de gemeente Wijchen, manager Bouw en Vastgoed Mark Arling van Lidl en vastgoedadviseur Michel van Thiel namens pandeigenaar Zincon 1 een intentieovereenkomst. Doel van de overeenkomst is om gezamenlijk te onderzoeken wat er nodig is om vestiging van de discounter mogelijk te maken.

Wethouder Geert Gerrits van ruimtelijke ordening zegt over de mogelijke komst van de Lidl: “Het is mooi dat we nu samen met Lidl en de pandeigenaar gaan proberen om dit leegstaande pand weer gevuld te krijgen. Bovendien past het goed in de visie van de gemeenteraad. Als er een derde supermarkt in het centrum van Wijchen komt moet deze in het kernwinkelgebied komen.” Lidl manager Mark Arling voegt eraan toe: “Lidl had al langer de wens om een vestiging te openen in Wijchen. Die kans doet zich nu voor.” Hij voegt eraan toe: “Het is nog wel nodig om het bestaande pand geschikt te maken voor ons bedrijf. Ook de kwaliteit van de openbare ruimte willen we verbeteren. Daarom gaan we nu samen onderzoeken wat ruimtelijk mogelijk is en wat de financiële consequenties daarvan zijn.”

Vastgoedadviseur Michel van Thiel ondertekende namens pandeigenaar Zincon 1 de intentieovereenkomst. “Het is goed dat er beweging is rond dit leegstaande pand”, aldus Van Thiel. “Met deze overeenkomst is de kogel nog niet door de kerk maar de neuzen staan wel dezelfde kant op. Hiermee kunnen we verder”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen