Expositie en veiling “Kunst voor ieder” in Kasteel Wijchen

Foto: HDV Productions

Zaterdag 16 juni 2018 werd in de kasteeltuin een expositie gehouden van de kunsthonden, die gemaakt zijn voor “Kunst Voor Ieder”. 12 scholen in Wijchen kregen de mogelijkheid een eigen ontwerp te maken voor een kunsthond. De winnende ontwerpen zijn door lokale kunstenaars overgeschilderd op de honden.

Het idee hierachter was het winnende kindergemeenteraad voorstel van Imke en Roos. Met de daarbij verkregen subsidie zijn de materialen gekocht voor de kunsthonden, met het idee dat een veiling hiervan minimaal het subsidiebedrag zou verdubbelen.

Het was een leuke expositie onder prachtige weersomstandigheden en waar ook nog best veel publiek op af kwam. Niet iedereen was op de hoogte, maar de tuin met gekleurde honden trok hun aandacht. Imke en Roos gaven uitleg, waarbij ze geholpen werden door de Nederduitse kunstenmaker Helmut (Ron Bons). Er werd zelfs spontaan gedoneerd voor Energy4All.

Wie het gemist heeft kan dinsdag van 18:30 tot 22:00 uur nog bij de veiling in het Kasteel kijken (en bieden!) voor het goede doel: Energy4All, voor kinderen met een stofwisselingsziekte. 

Bekijk HIER nog meer foto’s.

Verslag en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen