Veiling kunsthonden in Kasteel Wijchen brengt 35.650 euro op voor Energy4All

Foto: HDV Productions

De Wijchense basisschoolleerlingen Imke en Roos hebben een fantastische prestatie neergezet, die al begon bij het winnende raadsvoorstel ‘Wat zou jij doen met € 2500,-?’ van de Kindergemeenteraad. Met Energy4All als de grote winnaar.

Het bedrag dat beschikbaar gesteld werd voor hun idee, werd gebruikt voor de aanschaf van materialen, etc., waarmee 12 kunstenaars aan de slag konden. Die mochten elk een kunsthond (een buldog) beschilderen aan de hand van winnende ontwerpen (gemaakt door kinderen) van Wijchense basisscholen. Doel van de beide meiden was om die subsidie minimaal te verdubbelen. En dat is ruimschoots geslaagd. 

Zaterdag 16 juni waren deze honden al tentoongesteld in de kasteeltuin (zie hier) en dinsdagavond 19 juni werden ze geveild. De opbrengst van de honden wordt gedoneerd aan de stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in om medicijnen te ontwikkelen om mensen met een energiestofwisselingsziekte
te helpen (onderzoek van o.a. Professor Dr. Jan Smeitink). Spreekstalmeester was Ron Bons, die iedereen enthousiast maakte voor de veiling. De veiling zelf werd gedaan door speciale veilingmeester Jochem van Gelder, onder toeziend oog van notaris Max van Hövell. Jochem is overigens al jaren ambassadeur voor de Energy4All stichting. 

De avond begon wat aarzelend en het bieden kwam wat langzaam op gang, maar naar mate de avond vorderde werden er hogere bedragen geboden. Na een deel van de honden geveild te hebben, kon iedereen even een hapje en drankje pakken en was er muziek verzorgd door Kim Sera onder begeleiding van Pelle Tiemens. Met name de tweede ronde van veilingen was spectaculair: hoge bedragen en mensen die graag hun hond wilden kopen (lees natuurlijk: de stichting steunen). Topper was een dog van € 8200,- … Leuk ook om te zien dat Imke en Roos van hun ouders mochten kopen en nu zelf dus ook nog een hond hebben als aandenken aan dit mooie project. 

Toen alle honden geveild waren, werden de bedragen gecontroleerd door de notaris en werd het totaal opgeteld. Onderwijl werd het publiek vermaakt met een tweede optreden van genoemd tweetal Kim en Pelle.

Dan de opbrengst van de veiling… Er werden 12½ dog geveild en 2 blanke, nog te beschilderen doggen. Die halve dog is een ongelukje van Moris: hij had een hond klaar, maar stootte de achterpoten eraf. Dus nog een hond beschilderd, super, en ook dar daar nog op geboden werd! Die blanke onbeschilderde honden konden de toekomstige eigenaren zelf laten beschilderen.

VEILINGRESULTAAT: € 35.650,-

Met dit fantastische resultaat waren Imke en Roos natuurlijk erg blij, maar je zag ook aan het gezicht van Professor Dr. Jan Smeitink, dat deze bijdrage zijn onderzoek een zeer goede steun in de rug zou geven. Iedereen kon met een goed gevoel terugkijken op de zeer geslaagde veiling. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER alle foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen