“Soamen op ’n Benkske” in de gemeente Wijchen

Foto:

Niet alleen op een bankje zitten maar samen op een bankje dat is het motto van de werkgroep “Soamen op ’n Benkske”. Samen iets gezelligs ondernemen met mensen waar je, je thuis bij voelt. Voor een deel van de Wijchenaren is dat samen niet vanzelfsprekend en duren de doordeweekse dagen lang.  Een groep  die niet zo goed alleen de drempel over durft te stappen bij activiteiten.  “Soamen op ’n Benkske” gaat zich voor deze inwoners van de gemeente Wijchen inspannen, iets moois en terugkerend organiseren.

Door vergrijzing en digitalisering is er een groeiende groep Wijchenaren die meer en meer op zichzelf zijn aangewezen. Een groep die niet in beeld is bij het welzijnswerk of ouderen bond. Het activiteiten aanbod in Wijchen is goed maar alleen ergens naar toe gaan en het vervoer is voor deze mensen lastig.

“Het is pas woensdag” was een opmerking die ik hoorde van een oudere buurman. En zo zijn steeds meer ouderen die door de weeks niet veel om handen hebben waardoor de weken lang zijn. Het sociaal netwerk is niet groot of activiteiten zijn moeilijk bereikbaar. Veel ouderen zijn niet in beeld bij het welzijnswerk en durven uit zich zelf niet naar activiteiten of kunnen dit niet.” licht voorzitter Elaine van Haren toe.

“Op  initiatief van de Kerstengelen Wijchen is er een idee ontstaan om ons meer het lot aan te trekken van mensen die niet uit zichzelf deelnemen aan activiteiten of een beperkt sociaal netwerk hebben. Zij die graag een gesprekspartner/vriend/vriendin zouden willen hebben voor een kop koffie of thee of samen iets ondernemen. “Soamen op ’n Benkske” is een nieuwe werkgroep die structureel activiteiten gaat organiseren voor deze Wijchense inwoners.”

Tijdens de activiteiten van de werkgroep ligt de nadruk op een gezellige middag uit, incl. hapjes en drankjes. De mensen worden aan de hand meegenomen om te kijken of er maatjes, of initiatieven in Wijchen zijn wat bij hen zou kunnen passen. Door het programma voelen mensen zich thuis en gauw op hun gemak. MeerVoormekaar zal ook met haar programma aanbod aanwezig zijn.
De eerste aftrap vindt plaats op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 19.00 uur. Er is een als aftrap een bijzondere middag georganiseerd voor de doelgroep 55 plus. Er zijn aan deze middag geen kosten verbonden voor de deelnemers. Wilt u deelnemen of kent u in uw omgeving iemand met een beperkt sociaal netwerk die u graag zou willen aanmelden voor deze fijne unieke middag, laat het dan  weten. Meld u aan om de eerste keer samen met uw buurvrouw, buurtgenoot, bekende, vader of moeder naar deze middag te komen? Begeleiding is van harte welkom op deze eerste bijeenkomst.

Heeft u vragen of wil u zich al opgeven met of zonder begeleider, dan kunt U bellen en/of mailen: 06-12790539  [email protected]
Soamen op een benkske

Reacties