Trivos dames met twee gezichten naar winst

Foto: Rob Jansen

Goed, slecht, goed, was de juiste typering voor de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen de dames van Voorwaarts in Twello. Zelfs de beste psycholoog kon er afgelopen zaterdag geen chocolade van maken.

De eerste set was superieur. Trivos schoot uit de startblokken en ondanks dat Voorwaarts in het begin nog even mee kon komen, was al snel een voorsprong van 8-20 bereikt. Bij 14-24 maakte Stefanie Beekers de 1e set af.

De 2e en ook de 3e set was een volledige walk-over van Voorwaarts. De in grote getale aanwezige Trivos supporters werden bijkans gek op de tribune. Werkelijk alles ging fout wat er maar fout kon gaan. Alhoewel het begin van de 2e set nog niet eens zo slecht begon met voorsprongen van 1-4 en 5-10. Ook de scheidsrechter was niet in een blakende vorm, getuige de vele vreemde beslissingen, allen in het nadeel van Trivos. Toch waren het de Trivos-dames zelf die de zaak verknalden.

Raar maar waar, de 4e set leek een kopie van de 1e. Superieur volleybal van de kant van Trivos met de uiteindelijke winnende treffer van jonkie Esmee Driessen. De 5e set moest de winnaar aanwijzen. Ook deze set was Trivos in grootse vorm en trok de opgaande lijn van de 4e set door. Grote servicedruk van Sophie Posthumus, Anne Veenstra, Manon Ottjes, Lieke Wouters en Esmee Driessen gaven Trivos een constante grote voorsprong. Op een gegeven moment had aanvoerster Anne Veenstra het helemaal gehad met de warrig fluitende scheidsrechter Voortman en maakte daar een opmerking over. Bij de stand 12-14 was een gele kaart het gevolg. Manon Ottjes vond dat het genoeg was en deelde de genadeslag uit 12-15.

De coaches Peter Groenen en Hennie Visser waren toch blij met de 3 punten, maar gaan de komende week analyseren (aan de hand van de filmbeelden) waar het zo af en toe mis kan gaan.

Komende donderdag 25 oktober spelen de dames voor de beker in Hattem tegen HVV Dames 1.

Op zaterdag 3 november volgt de thuiswedstrijd in Sportcentrum Arcus tegen het 3e team van VoCASA. Deze derby beging om 15:30 uur en de entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen