CDA Wijchen wil virtual reality inzetten tussen Kasteel en Wijchens Meer

Foto:

Het CDA Wijchen wil dat de plannen over het gebied tussen Kasteel en Wijchens Meer gevisualiseerd worden in virtual reality of een 3D-animatie.

Fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “Op deze manier krijgen omwonenden en overige inwoners van Wijchen een beter beeld hoe het gebied straks eruit komt te zien. Visualisatie van zulke grote en ingrijpende plannen is erg belangrijk. Je loopt in virtual reality of een 3D-animatie letterlijk door het nieuwe gebied heen waardoor je een betere beleving krijgt van de invulling van de openbare ruimte, hoe hoog de bebouwing is, welke zichtlijnen ontstaan en waar het verkeer rijdt. Een dergelijke weergave van de plannen is meer van deze tijd dan schetsmatige tekeningen die we tot nu toe veel bij bouwprojecten in Wijchen zien.”

De komende jaren gaat het gebied tussen Kasteel en Wijchens Meer op de schop. Hoe dit gebied exact eruit komt te zien is nu nog niet duidelijk. De gemeenteraad stelt ambities en eisen vast en marktpartijen dienen daarop hun plannen in. Als onderdeel van de procedure kan de gemeente verlangen dat bijvoorbeeld de laatste drie marktpartijen die overblijven in de procedure hun plan in virtual reality of 3D tonen.

De CDA-fractie heeft een voorstel in de maak voor de raadsvergadering van 29 november 2018.

Foto van de CDA-fractie in de Wijchense gemeenteraad (v.l.n.r. Björn Derksen, Marlien Joosse, Karin Hoogteijling en Jan Peters Sengers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen