Wat kan ik doen om (ander) werk te vinden? bij HetWerkt Café Wijchen

Foto: HDV Productions

“Wat een mooie opkomst bij de bijeenkomst afgelopen dinsdag in de bibliotheek van Wijchen bij HetWerkt! Café,” aldus Iris Stevens, één van de organisatoren.

Een gastspreker was er niet, daarom werd de ochtend verzorgd door Iris Stevens met Elly Hendriks als assistent. Door middel van het gezamenlijk maken van een mindmap werd de vraag “Wat kan ik doen om (ander) werk te vinden?” uitgediept.

Er werd volop meegedaan en meegedacht. Met veel creativiteit in de mindmap (verschillende kleuren, tekeningetjes en steekwoorden) werden zowel de linker als de rechter hersenhelft aan het werk gezet. Dit zorgde voor nieuwe en soms erg verrassende inzichten.

De ochtend was te kort om de mindmap om te buigen naar concrete acties. Iris heeft daarom tips gegeven hoe je vanuit deze gezamenlijke mindmap (die eigenlijk nooit af is) een persoonlijk actieplan kunt maken. De mindmap van de ochtend is inmiddels gedigitaliseerd en samen met de presentatie verzonden naar alle bezoekers.

In het kader van Sinterklaas werden de bezoekers ook verrast met een chocoladeletter. Echter, deze kregen ze niet zomaar. Iedereen zocht een (willekeurige) letter uit. In duo’s werd aan elkaar een concrete tip, actie of compliment gegeven aan de hand van de gekozen letter. Voor verschillende bezoekers heeft de chocoladeletter daardoor een waardevolle betekenis gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen