5e editie Wijchen Schaatst wordt spectaculair!

Foto: Broer van den Boom

Nog een goede week en dan is de aftrap van een fantastisch evenement “ Wijchen Schaatst”. Vrijdag 14 december om 19:30 uur zal Wijchen Schaatst officieel geopend worden. Dit jaar wordt het spektakel alweer voor de 5e keer georganiseerd. Als we de organisatie mogen geloven wordt de officiële opening spectaculaire maar wat tja…. dat blijft nog een verrassing.

Er is dit jaar voor een andere opzet gekozen. Zo is de opening niet bij het kasteel maar op de markt en wordt er geen vuurwerk afgestoken omdat de sponsoren dat beter vinden voor het milieu. Schaatsliefhebbers kunnen vrijdagavond 14 december gratis schaatsen tot 22:00 uur.

De ijsbaan die in hartje centrum staat trok de afgelopen jaren veel publiek en niet alleen vanuit Wijchen maar ook vanuit de wijde omtrek. De ijsbaan heeft een maatschappelijke waarde voor jong en oud. Op de ijsbaan voel je je al snel in winterse sferen die voor gezelligheid en saamhorigheid zorgen en zo de bezoekers samen in beweging brengt.

Voorzitter Rob Janssen van Wijchen Schaatst: “Vanaf het begin in 2010 ben ik al aan de zijlijn betrokken bij dit fantastisch evenement. Op een gegeven moment ben ik deel gaan uitmaken van de organisatie. Om het evenement goed te organiseren, zijn we al in september van 2017 begonnen. Deze tijd hebben we gewoon nodig om Wijchen Schaatst nog beter neer te zetten. Iedere editie kijken we of we de editie ervoor nog kunnen overtreffen. Wat wij als organisatie belangrijk vinden is dat de kinderen het naar hun zin hebben. We streven ernaar dat alles goed verloopt en dat we de veiligheid van de kinderen en bezoekers kunnen waarborgen”.

Ook dit jaar is er weer in de 1e week van Wijchen Schaatst schoolschaatsen en zal Nederlands oud-langebaanschaatser Barbara de Loor ook weer aanwezig zijn om te schaatsen met de kinderen.

Maar er zijn ook weer vele leuke activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld weer De Human Ice Bowling die dit jaar in competitievorm georganiseerd wordt door Teuns Design en Eyes & Ears. En natuurlijk is er ook horeca voor een lekker hapje en drankje.
Kijk op de kalender voor nog meer activiteiten.

In het weekend van de opening is ook het Kerst Sprookjesfestijn. Wijchen Schaatst heeft daarop het thema aangepast als Harry Potter weekend en is gekoppeld aan goede doelen. “ Stichting Kanjerwens” is een van de goede doelen waarvoor geld wordt ingezameld. Diegenen die verkleed komen in de Harry Potter stijl mogen gratis schaatsen, wel van te voren aanmelden.

Rob: “Wij als organisatie hopen met deze jubileumeditie veel bezoekers te mogen begroeten en hopelijk hebben zij er net zo veel zin in als wij”.

Tekst door Ans Baars, foto door Broer van den Boom

Op de foto van links naar rechts: Marco Leenders, Rob Janssen, Monique Verbeet, Hans Bijmans en Rob Schilten.

 

Reacties

article
85041
5e editie Wijchen Schaatst wordt spectaculair!
Nog een goede week en dan is de aftrap van een fantastisch evenement “ Wijchen
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20181205/5e-editie-wijchen-schaatst-wordt-spectaculair/
2018-12-05T16:25:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/12/05162134/Wijchen-Schaatst-2018-Bestuur.jpg
wijchen, Wijchen Schaatst
Nieuws