Santa Run Wijchen kleurde centrum Wijchen rood (fotoserie)

Santa Run is een evenement waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. Dit jaar ging de opbrengst naar Stichting Voedselbank Wijchen en Beuningen. De organisatie was in handen van Tafelronde Wijchen, Tim Klinkhamer van atletiekvereniging Wijchen en Geert Sanders van Sterrebosch.

Met Santa Kids Run en Santa Run is een uniek evenement neergezet. Santa Run Wijchen is voor zowel kinderen als voor de volwassenen georganiseerd. De opkomst was goed te noemen 95 kinderen en 105 volwassenen hadden zich ingeschreven en renden als kerstmannen door het centrum van Wijchen.

De Santa Kids Run startte in de middag, kinderen tot 12 jaar mochten door het centrum van Wijchen rennen, enkele deelnemers rende zelfs 2 rondjes van ieder 500 m. De start en finish waren op het pleintje voor zaal Sterrebos van Geert Sanders en het parcours ging linksaf de Spoortstraat in richting de markt om zo weer terug naar de finish te komen.

Bart Verploegen: ‘Santa Run is vooral laagdrempelig en heel makkelijk dat voor iedereen goed te doen is en toch actief bezig zijn én waarmee je een grote doelgroep kunt bereiken voor het goede doel. Je kunt een lekker rondje lopen met je vrienden voor het goede doel , dat kun je serieus doen maar ook met een knipoog en na het lopen samen een biertje pakken. Het moet vooral een leuk mooi evenement zijn waarbij iedereen zich erbij thuis voelt. Belangrijk is dat we het samen opbouwend organiseren, de gedachte is om ieder jaar een ander goed doel te kiezen’. 

Santa Run voor volwassenen startte in de avond, in ieder rondje wordt ca. 2,5 km afgelegd. De start en finish waren ook op het pleintje voor Geert Sanders, het parcours ging rechtsaf de Sterrebosweg in, om het Wijchens Kasteel heen, terug op Sterrebosweg, Spoorstraat, Herenstraat, Burchtstraat, Markt, Touwslagersbaan, Laantje en zo langs de kerk weer op naar de finish.
Ondanks het slechte weer en regen was er veel animo om te kijken naar de deelnemers in het rood gestoken als kerstman/vrouw. Best mooi om te zien hoe de straten in hartje Wijchen rood kleuren. 

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Reacties