Inzamelingsactie DE-koffiepunten levert 1.400 pakken koffie op

Foto: Lionsclub Wijchen

In de maand december heeft bij de HEMA en diverse supermarkten in Wijchen een inzameldoos gestaan van de Lionsclub Wijchen ten behoeve van de Voedselbank Wijchen-Beuningen. De Lions en de Voedselbank deden mee aan een actie waarbij Douwe Egberts voor elke 500 ingezamelde koffie- en theepunten een pak koffie van 500 gram beschikbaar stelt.

Wijchenaren blijken echte spaarders, want er zijn maar liefst 706.000 punten ingeleverd. Als je dan bedenkt dat op een pakje thee doorgaans maar 4 punten zitten en op een doorsnee pak koffie misschien 10 of 20, dan kun je nagaan dat het om heel veel punten gaat. Er waren ook meerdere verhuisdozen voor nodig en vele, vele uren tellen om aan het resultaat te komen.

In januari 2018 heeft de actie ook gelopen, toen zijn 330.000 punten opgehaald en de actie van december heeft dus zelfs nog meer, 376.000 punten opgeleverd. Bij elkaar dus 1.400 pakken koffie met een tegenwaarde van zo’n € 5.000. Grote kans dat er in december 2019 weer een actie zal volgen, dus graag de bonnen blijven uitknippen en bewaren, vele kleintjes maken immers een grote.

De Lions zamelen bij de HEMA de komende tijd ook nog vreemd en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. Iedereen heeft wel vreemd of oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen.
De Lionsclub is via haar netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 meer dan de kostprijs. Met de Lionsbijdrage van € 15 heeft de kliniek dan weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl
Inzamelingsactie DE-koffiepunten DE-Waardepunten-001

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen