Tentoonstelling Zwitserland en de Zwitserse trein beleving in ’t Achterom in Wijchen

Foto: HDV Productions

Komende weekend is in ‘Achterom een tentoonstelling van een smalspoormodelbaan naar Zwitsers voorbeeld. Vrijdagmorgen om 10.00 uur begonnen de leden van modelbaanvereniging VSZ (Vereniging Spoorgroep Zwitserland, afdeling N-O Nederland) met de opbouw van hun modelbaan in ’t Achterom.

Er worden twee HO banen gebouwd in de grote zaal door middel van modules die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Op die manier is het verplaatsen eenvoudig, maar ondanks dat waren ze met twee vrachtwagentjes naar Wijchen gekomen. De baan wordt in 2 delen aan elkaar gezet, maar kan ook als één grote baan geplaatst worden in een wat grotere / langere ruimte. In een andere zaal wordt overigens ook een baan met een wat grotere schaal gebouwd, waar kinderen zelf mee kunnen rijden.  

De club bestaat al zo’n 37 jaar en de leden delen meer dan alleen de hobby, het is ook een sociale club. Elke week komen ze bij elkaar en ook op de derde zaterdag van de maand. Ze zijn nu nog in Gemert gevestigd, maar er zijn verhuisplannen. Hoewel ze op een mooie locatie zitten, voldoet die niet helemaal : enkel glas, vocht. En dat laatste kan niet samen met hun hobby.

De opendag van de VSZ vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 januari in het wijkcentrum ’t Achterom (Homburg 25-35 Wijchen). Beide dagen open van 10:00 tot 17:00. De entree is slechts € 3,00 voor volwassen en kinderen t/m 10 jaar mogen gratis naar binnen. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).
Bekijk HIER nog meer foto’s van de opbouw

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen