Expositie carnavalsonderscheidingen Wijchenaar Frank van Maasdijk officieel geopend (fotoserie)

Alle carnavalsonderscheidingen die Wijchenaar Frank van Maasdijk de afgelopen twaalf jaar verzamelde zijn uit de dozen gehaald en liggen en hangen op een expositie in de voormalige Aldi aan de Spoorstraat 45. Vrijdagavond verzorgde burgemeester Hans Verheijen samen met prins John en Frank de opening.

Frank kreeg in 2007 zijn eerste prinsenonderscheiding toen hij in Groesbeek chauffeur was voor de prins. Daarna kreeg hij de smaak te pakken en ging hij in Wijchen helpen bij de Urnegravers en het Urnekabinet. En ook daar kreeg hij eretekens. Frank heeft uiteindelijk vijftig onderscheidingen die echt voor hem persoonlijk zijn. De overigen kocht hij en kreeg hij cadeau. Twee weken lang kan men de collectie, het zijn er tussen de vijf- en zesduizend, komen bewonderen.

Frank heeft een enorme gunfactor. Zijn spontaniteit en zijn onbevangenheid hebben er voor gezorgd dat hij deze verzameling heeft kunnen opbouwen. Tijdens de toespraken van de diverse prinsen, hertogen en burgemeester Verheijen bleek welke goede naam Frank in Wijchen heeft opgebouwd. Iedereen wilde en moest bij de opening aanwezig zijn. En Frank kreeg nog veel meer onderscheidingen waar hij maar wat trots op was.

De expositie is gevestigd aan de Spoorstraat 45 in Wijchen en is dagelijks van zaterdag 16 februari t/m zaterdag 2 maart geopend van 09.00-17.00 uur (vrijdags tot 21.00 uur).

De expositie is echt de moeite waard. Voor zowel de carnavalsvierders als voor de niet-carnavalsvierders. Dus gewoon een kijkje komen nemen!!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen