Marikencafé, primeur voor Wijchen en omgeving!

Foto:

Het Marikencafé is een initiatief van MeerVoormekaar Wijchen/Druten en het Nijmeegse Marikenhuis, een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Thema bij dit eerste Marikencafé is ‘Kanker… wat nu en hoe verder?

Het is een informatiebijeenkomst voor iedereen die is geraakt door kanker, mensen die zelf met kanker te maken hebben (gehad) en hun naasten. Maar ook andere betrokkenen, mantelzorgers zowel als zorg- en welzijnsprofessionals worden van harte uitgenodigd. De gratis bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 maart in wijkgebouw De Brink in Wijchen van 19:00 tot 20:30 uur.

Drie ervaringsdeskundigen vertellen hoe het is als je getroffen bent door kanker, hoe dat je leven op de kop zet en dat je desondanks verder moet. Naast deze ervaringsgenoten geven ook zorg- en welzijnsprofessionals informatie over het thema en het Marikenhuis laat zien wat deze ontmoetingsplek allemaal voor mogelijkheden biedt op het gebied van psychosociale ondersteuning voor de mens geraakt door kanker. Het wordt een interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Diagnose kanker Wat nu… en hoe verder?
Het is of het leven even stil staat. Veel vragen komen op je af, wat gaat er allemaal gebeuren, welke behandelingen zijn mogelijk? Je krijgt (te) veel informatie te verwerken en in korte tijd moet je heel belangrijke beslissingen nemen.
Doel van het Marikencafé Wijchen is ‘Inhoud geven aan de verbinding tussen Wijchen en het Marikenhuis in Nijmegen’. Het Marikenhuis is het regionale inloophuis in Nijmegen voor iedereen die is geraakt door kanker, (ex-) patiënten en hun naasten.

Het Marikencafé Wijchen verzorgt in 2019 meerdere informatiebijeenkomsten rondom het thema ‘geraakt door kanker’.

Aanmelden voor het Marikencafé op 13 maart is niet nodig. Voor meer informatie of problemen met vervoer mailt u naar [email protected].

Alles op een rij:
Marikencafé ‘Kanker, wat nu… en hoe verder?’
Datum Woensdag 13 maart 2019
Tijd 19:00 tot 20:30 uur
Locatie Wijkgebouw De Brink, De Brink 27 in Wijchen
Voor wie Iedereen die is geraakt door kanker. Ook andere belangstellenden zijn welkom.
Kosten Geen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen