Prins Pieter dun Twidde bezoekt voormalig Stadspomper

Foto:

Ondanks alle drukte rondom de voorbereidingen en de uitvoering van Carnaval nam Prins Pieter dun Twidde de tijd om een bezoek te brengen aan een (voormalig) Stadspomper.

De Prins heeft met zijn Adjudant Jeroen en Hofdames Patrice en Marjan al vanaf de maand januari een vol schema. In het draaiboek zijn diverse bezoeken en activiteiten voor zowel voorafgaand als tijdens de Carnaval ingepland. De verantwoordelijkheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de Prins en zijn gemaal gaat verder dan alleen op de dagen zelf ‘acte de presence’ te geven. Zo is het van belang ouderen, zieken en andere Stadspompers in het zonnetje te zetten met een bezoek en een mooi cadeau of fruitmand.

Zo werd afgelopen zaterdag Riek Strik Groenen verrast. Na 68 jaar in Batenburg gewoond te hebben verhuisde zij in 2018 van Batenburg naar Wijchen. Samen met haar man Gradus Strik hebben ze altijd een actieve rol in het sociale leven gehad. Vandaar dat de Prins zijn herinneringen als jong kind memoreerde omdat Riek zo actief was in de jaren zestig van de vorige eeuw. Een bezoek met drie alaaf begroetingen aan deze voormalige Stadspomper was op zijn plaats. Het werd een zonnige en vrolijke middag in Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen