FloatFit® vanaf april 2019 in Zwembad De Meerval in Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Zwembad De Meerval in Wijchen presenteert vanaf april 2019 met trots iets dat compleet nieuw is voor de regio namelijk FloatFit®! Zoek jij een nieuwe sportieve en gezonde uitdaging?  Dan is FloatFit echt iets voor jou!

FloatFit® is verslavend leuk, super gezond en ook nog eens heel effectief! De FloatFitlessen worden elke week in Zwembad De Meerval gegeven door de deskundige  instructeurs: Sandra Rossen, Guusje Awater, Judith Hendriks, Nicole Bos en Luuk  Magdelijns.

FloatFit biedt een nieuwe, opwindende en superleuke manier van bewegen! Meestal  realiseren de deelnemers niet eens dat ze zwaar aan het sporten zijn. Totdat ze de  volgende ochtend met spierpijn wakker worden.

Sven Moors, alg. manager van Zwembad De Meerval: “We zijn opgewonden dat we deze  nieuwe benadering van fitness/zwemmen gaan introduceren. Wij weten zeker dat deze  unieke manier van sporten geschikt is voor volwassenen van alle leeftijden en met diverse  sportieve niveaus. Het is voor iedereen leuk om deze sport te ontdekken.’’

FloatFit biedt een workout voor het totale lichaam, op een groot instabiel drijvend  platform. Het voegt een nieuwe en effectieve dimensie toe aan een dagelijkse workout.  Door gebruik te maken van de AquaBase, de eerste drijvende oefenmat train je al je  spieren.

Door de beweging van het water moeten zowel de spieren in de core en de concentratie  samenwerken om boven op de AquaBase te blijven staan. Je stabilisatiespieren die  voorkomen dat er dislocaties plaatsvinden en je gewrichten worden flink getraind, ze  maken overuren en worden sterk. Deze spieren worden vaak niet uitgedaagd in je  gemiddelde workout.

De AquaBase® is een platform waarop de deelnemers oefeningen uitvoeren met een lage  impact. Het voordeel ervan is dat de plank direct de disbalans vindt in het lichaam van de  FloatFit-deelnemers. FloatFit maakt optimaal gebruik van de instabiliteit van het water,  door de volledige lengte van de AquaBase te benutten. Daardoor behalen deelnemers  een maximaal effect: ze werken continu aan de corestabiliteit om in balans te blijven. Het  is dus een extreem gezonde sport om te doen!  Meer informatie?

Wil je meer weten over FloatFit in Zwembad De Meerval?  Kijk dan op: www.meerval.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen