Eind maart twee interessante lezingen in Bibliotheek Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Eind maart zijn er weer twee lezingen in de Bibliotheek Wijchen. Eentje over het gebruik van magnesium en de andere over “van stress naar ontspanning”.

Lezing – Magnesium, het multi-talent en zijn vrienden vitamine D en K2
Magnesium is het ‘Supplement van het jaar 2018’. Dat is niet voor niks. Dit mineraal is wezenlijk bij vele processen in het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zonder het te merken hebben velen een magnesium-tekort. Zo’n tekort kan zich uiten in allerlei symptomen zoals migraine, krampen of stijve spieren, hartritmestoornissen, spijsverteringsproblemen of depressie. Veel mensen slikken inmiddels magnesium, maar hoe zit het nou precies?

Echter, niets draait zomaar om één ding en al helemaal niet in ons lichaam. De Grote Vriend van Magnesium is Vitamine D. Die maak je zelf in je huid, maar alleen in de zomermaanden. Een vitamine-D-tekort, zeker in de winter en het voorjaar, geeft veel narigheid die je niet wilt. Hoe zit dat in elkaar? Is alsmaar meer ook beter? En hoe zit het met vitamine K2? Waarom is voldoende daarvan zo belangrijk voor een echt betere gezondheid? Broze botten, aderverkalking, macula degeneratie en nog veel meer; hoe hangt dat samen met een vitamine K2-tekort? We gaan het allemaal horen èn begrijpen deze avond.
De lezing is woensdag 27 maart in de Bibliotheek Wijchen om 19:30 uur. De lezing kost € 7,50, aanmelden voor deze lezing kan via [email protected] of [email protected].

De lezing wordt verzorgd door Loek Wagenaar, een gedreven spreker. Hij is 35 jaar apotheker en daarnaast meer dan 12 jaar orthomoleculair therapeut PNI. Hij is een expert op het gebied van mineralen, vitamines en voeding en in staat om complexe onderwerpen begrijpelijk te vertalen voor een breed publiek.
Loek Wagenaar is uitgenodigd door Henriette Huberts, massagetherapeut bij MP-Impuls en Kay Poelen, ervaringsdeskundige.

Lezing – Van stress naar ontspanning
Wat is stress eigenlijk? Wat is het effect van stress op je darmen? Is stress alleen maar slecht voor je? Wat zijn de gevolgen van langdurige stress? Tijdens deze lezing geeft Miranda Verlaan je uitgebreid antwoord op deze vragen. Daarnaast geeft ze je tips over hoe je weer vitaal en ontspannen door het leven kunt gaan!
De lezing is dinsdag 26 maart om 19:30 uur. De lezing is gratis bij te wonen, wel graag even aanmelden via bibliotheek-wijchen.nl/stress
10 jaar geleden startte Miranda Verlaan haar praktijk Bewust Balans waar ze zich vooral richt op stress, burn-outklachten, hooggevoeligheid en onzekerheid,. Met veel passie en plezier behandelt ze dagelijks volwassenen én kinderen. Hierbij zet ze, naast haar kennis en ervaring, ook haar intuïtie in om een passende behandeling te geven.

Reacties

article
89041
Eind maart twee interessante lezingen in Bibliotheek Wijchen
Eind maart zijn er weer twee lezingen in de Bibliotheek Wijchen. Eentje over het gebruik
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190315/eind-maart-twee-interessante-lezingen-in-bibliotheek-wijchen/
2019-03-15T08:15:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/10/15103622/Bibliotheek-Wijchen-151018.jpg
Bibliotheek Wijchen, wijchen
Nieuws