Lions doneren 1460 pakken koffie aan Voedselbank Wijchen

Foto: Archief HDV Productions

Op de Kruisbergseweg in Wijchen zit de Voedselbank voor Wijchen met een 25-tal medewerkers. Ze zorgen wekelijks voor een voedselpakket voor de ongeveer 110 huishoudens van Wijchen. De pakketten verschillen qua inhoud al naar gelang de gezinssamenstelling. Daar kunnen vanaf nu ook pakken koffie bij zitten dankzij de gift van de Lions.

Tijdens de 7e nationale inzamelactie van de Lions en de Voedselbanken in december vorig jaar werd een record
aantal koffiepunten ingezameld. Meer dan 63 miljoen waardepunten werden op Valentijnsdag overhandigd aan
Douwe Egberts. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur
van Voedselbanken Nederland, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.

In Wijchen werden ruim 700.000 punten ingezameld, ruim 1% van de landelijk ingezamelde punten. Hierdoor mocht de
Voedselbank in Wijchen 1460 pakken koffie in ontvangst nemen. De eerder genoemde 110 huishoudens kunnen ruim een jaar lang elke maand een pak koffie meekrijgen.

Vanuit de Voedselbank was onder andere vice-voorzitter Dianne van Hoof aanwezig en vanuit de Lions voorzitter/president Frank Walraven, coördinatoren Guido Schleijpen en Jos van der Knaap. Guido vertelde nog dat met name het tellen een behoorlijke klus geweest was. Soms zaten de DE-punten keurig gebundeld met een elastiek, maar soms ook met nietjes aan elkaar. Alles moest losgemaakt worden om te kunnen tellen. De hele familie deed mee. Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen