Veel afval bij schoonmaakactie Wijchen-Zuid

Foto:

Veel inwoners van Wijchen-Zuid ergerden zich er aan dat er regelmatig zwerfafval in de buurt van winkelcentrum Zuiderpoort lag. Samen met hen is gezocht naar oplossingen om minder zwerfafval in de wijk te krijgen. Één van de eerste acties, die ze samen oppakten als bewoners van Wijchen Zuid, was om de buurt schoner te maken.

Gewapend met knijpers en vuilniszakken is op vrijdag 15 maart een groep van een aantal bewoners van Zuid en een aantal medewerkers van Eromes aan de gang gegaan. Totaal met iets van ongeveer 25 man trokken ze door de wijk en haalden ze, gewapend met grijpers en vuilniszakken veel vuil op. Aangezien de leerkrachten die dag landelijk staakten, konden ook kinderen van de “Beestenbende” meehelpen. Voor de aanwezigen was er koffie, thee en een koek. Er was een korte uitleg en daarna werden er plattegronden uitgedeeld
en opruimmateriaal. Getooid met oranje-hesjes gingen groepjes ondanks de motregen de wijk in op vuil te rapen. 

Een ander middel om te zorgen dat er straks minder papier op de grond gegooid wordt, is een ‘Blikvanger’. Samen met deelnemers en de gemeente Wijchen en wethouder Paul Loermans werd zo’n blikvanger langs de Diepvoorde geplaatst, het fietspad tussen de Zuiderpoort en Meester van Coothlaan. 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen