Actiedag recreatiepark De Wighenerhorst Wijchen

Foto: Google maps

Vandaag, donderdag 21 maart, voert de gemeente Wijchen samen met de politie een groot onderzoek uit op recreatiepark De Wighenerhorst. Doel van deze actie is een integrale controle op bewoningsvormen en de gebruikers van het recreatiepark. Iedereen die het vakantiepark afkomt en opkomt, controleren wij samen met de politie. Verder bezoeken zij de recreatieverblijven op Wighenerhorst. De gemeente Wijchen wil met de controle en de evt. aanvullende maatregelen bereiken dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren.

Een interventieteam voert de controle vandaag uit. In het team zitten medewerkers van verschillende eenheden van de gemeente Wijchen en de politie. Het Ariadneproject van de provincie Gelderland ondersteunt deze actie. Doel van vandaag is het controleren en handhaven op ongewenste situaties. Zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, zorgmijders en andere misstanden.

Toerisme en recreatie zijn in onze gemeente een belangrijke economische sector. Op de kwaliteit van het recreatiepark De Wighenerhorst is al langere tijd kritiek te horen. We horen steeds vaker klachten over het sluiten van faciliteiten en het gebruik van de recreatieverblijven voor niet-recreatie. Het college van de gemeente Wijchen ziet het recreatiepark De Wighenerhorst als een mooie aanvulling op de recreatieve en toeristische mogelijkheden binnen onze gemeente. Na de actie van vandaag kan op termijn samen met de betrokken partijen gedacht worden aan de duurzame toekomst van het recreatiepark. Denk aan een combinatie van (herstel van) economische kwaliteit, ruimtelijke kwaliteit en veiligheid en leefbaarheid. De controle van vandaag sluit aan bij die laatste twee: veiligheid en leefbaarheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen