Diverse activiteiten in Bibliotheek Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Bibliotheek Wijchen heeft voor de eerste helft van april weer diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er o.a. een workshop LinkedIn, een belastingvoorlichting en een uurtje voor de allerkleinsten.

Workshop Fit in, Fit out!
in Bibliotheek Wijchen“Uit onderzoek blijkt dat 1/3 van de vrouwen na de bevalling langdurig bekkenklachten ervaart en dat hoeft echt niet!

Wil je meer weten over de functie van je bekkenbodem en wat jezelf kan doen tijdens en na je zwangerschap om vervelende problemen te voorkomen? Kom dan nu naar de workshop Fit in, Fit out! “ Aanstaande vaders zijn ook van harte welkom!

De workshop wordt gegeven door Saskia Daam-Sengers, ergotherapeute en Astrid Alkemade, bekkenfysiotherapeute in de Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8, op dinsdag 2 april van 19.30 – 21.00 uur. De workshop kost € 2,50 per persoon.

Aanmelden via bibliotheek-wijchen.nl/fitinfitout

BoekStartuurtje – Van scheuren tot kleuren en meer!
“met welke spelletjes en materialen kan ik mijn kindje, op speelse wijze ondersteunen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek?” Het antwoord op deze en andere vragen krijg je in deze praktische workshop, die wordt gegeven door Ergotherapie Wijchen e.o..

Woensdagochtend 3 april van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Wijchen voor ouders en hun kinderen tot 4 jaar. Aanmelden is niet nodig, toegang gratis.

Jonge kinderen spelen, bewegen, wiebelen en wriemelen graag en veel. Zo leren ze allerlei vaardigheden die ze in hun dagelijkse leven nodig hebben. Maar dit is ook onmisbaar voor de ontwikkeling van vaardigheden die ze in de toekomst nodig hebben. Bijvoorbeeld bij het dicht maken van de eigen rits, strikken van veters, leren schrijven en rekenen in groep 3.

Het juiste (spel)materiaal kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Tijdens deze workshop laten we je ervaren op welke manier je je kindje kan ondersteunen met de ontwikkeling van de fijne motoriek en geven hier uitleg bij.

Workshop LinkedIn voor werkzoekenden
Anton Honing van atHoning verzorgt een LinkedIn workshop voor werkzoekenden in de Bibliotheek Wijchen. Iedereen die werkzoekend is en LinkedIn wil inzetten kan hieraan deelnemen. Met LinkedIn creëer je kansen voor je nieuwe baan! Woensdag 3 april 9:30 – 12:00 uur. De workshop kost € 30,- excl. btw. Je kunt je opgeven via [email protected] of via athoning.nl/contact.html

Deze workshop kan alleen gevolgd worden met een laptop. Indien dit niet mogelijk is graag vooraf contact opnemen met Anton Honing of er andere mogelijkheden zijn om deel te nemen. Vereiste is dat je een LinkedIn profiel hebt of een e-mailadres hebt waarmee je vooraf met LinkedIn een profiel kunt aanmaken.

LinkedIn is zeer krachtig inzetbaar voor je loopbaan en om te solliciteren. Het is niet voor niets je online dynamisch CV. Laat je netwerk dus weten dat je een baan zoekt en kom in beeld bij je doelgroep.

Anton is sinds 2014 actief als LinkedIn trainer, coach en begeleider en heeft inmiddels veel werknemers, werkzoekenden en studenten geholpen om meer uit LinkedIn te halen en sterk en slim in te zetten. Inmiddels heeft hij ook bij enkele Walk&Talks LinkedIn presentaties en workshops mogen verzorgen.

Hij traint en coacht werknemers, werkzoekenden en studenten om in beeld te komen voor een nieuwe baan of hun carrière/loopbaan een boost te geven.

IederEen Verhaal
Woensdagavond 3 april is het weer zo ver. In de Bibliotheek Wijchen ben je van harte welkom om mensen te ontmoeten. De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tijdens deze avond is het mogelijk jouw verhaal (wat houdt je bezig, wat is je hobby of heb je een bijzonder verhaal) te vertellen en naar het verhaal van een ander te luisteren.

Niets is verplicht. Je kan ook alleen komen luisteren.
Aanmelden via bibliotheek-wijchen.nl/iedereenverhaal.

De avond wordt georganiseerd door meerdere organisaties, waaronder de Bibliotheek Wijchen, MeerVoormekaar, WijWijchen, Wijchen Gezond en Novosens. 

Belastingvoorlichting in de Bibliotheek Wijchen
Belastingdeskundige Tonny Goris geeft dinsdag 9 april van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur uitleg over het digitaal invullen van de belastingaangifte.

Binnenkort moet de jaarlijkse belastingaangifte weer door miljoenen Nederlanders ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de aangifte inkomstenbelasting is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het is natuurlijk een vereiste de aangifte juist in te vullen, maar ook is het van belang om geen aftrekposten te vergeten.

Aanmelden voor deze gratis voorlichting via bibliotheek-wijchen.nl/belastingvoorlichting2.

Leer omgaan met de overheid – cursus Digisterker
De overheid verwijst ons steeds vaker naar hun websites. Een afspraak maken bij de gemeente of je verhuizing doorgeven? Huurtoeslag of studiefinanciering aanvragen? Op zoek gaan naar werk of laten zien dat je hebt gesolliciteerd? Alles gaat via de computer.

Veel mensen vinden dit moeilijk: “Doe ik het wel goed? Wat als ik op de verkeerde link klik?” Anderen vragen regelmatig kennissen om hulp maar willen graag zelf alles kunnen regelen.

Wil je ook met meer zelfvertrouwen zaken doen op websites van de overheid? Geef je dan nu op voor de cursus Digisterker in de Bibliotheek Wijchen. In vier bijeenkomsten maak je kennis met de digitale overheid en hoe je ermee kunt werken. De volgende cursus vindt plaats op dinsdag 2, 16 en 30 april en 14 mei van 10.00-12.00 uur.
Aanmelden via: bibliotheek-wijchen.nl/digisterker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen