Concert van Het Veldtbergen Trio bij Muziekkring Wijchen

Zondag 7 april, aanvang 14.00 uur, is er in De Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen concert van Het Veldtbergen Trio (klarinet, hoorn en piano) met een Duits georiënteerd en voornamelijk romantisch programma. De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft het trio een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid.

Na het afronden van zijn Bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam volgt Henk Veldt momenteel de masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Fokke van Heel. Masterclasses volgde hij bij o.a. Ab Koster, Perer Damm en Jasper de Waal. Naast het spelen in diverse kamermuziekbezettingen speelt hij ook in uiteenlopende grotere bezettingen van harmonieorkest en fanfare tot symfonieorkest en van operette-tot musicalbegeleidingen.Ook is Henk ervaren met lesgeven en dirigeren. Hij heeft twee jaar lang les gegeven bij het Leerorkest te Amsterdam en is momenteel verbonden als dirigent aan de verenigingen Soli te Driehuis en vereniging Kunst na Arbeid te Zuid-Scharwoude. Bij beide verenigingen is hij aangesteld als dirigent van het jeugdorkest en valt hij met regelmaat in voor de grotere orkesten van de verenigingen.

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium tweemaal. Ze speelt in muziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op Radio 4. Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was verbonden aan (opera)producties van o.a. Chiel Meijering en het NJO Summer Academy. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie..

Reacties