Wijchense Dagopvang “Bij Ons” zet eerste stappen voor samenwerking

Foto: Archief wijchen.nieuws.nl

Dagopvang “Bij Ons”  is bedoeld voor ouderen die de regie op hun leven dreigen kwijt te raken. Het is een kleinschalige dagopvang met veel aandacht voor de cliënt(en). De gemeente Wijchen wil dat ze meer gaan samenwerken en verbinden. De eerste stappen zijn gezet.

“We hebben een meeting gehad met collega s van ‘t Personnebos uit Beuningen en het Kuyperke uit Batenburg, beiden dagbestedingen. We zijn allen heel verschillend maar alle drie kleinschalig. De gemeente Wijchen wil samenwerken en verbinden zien. Dus de eerste stappen zijn gezet,” licht Janine toe. 

“Het verbinden zal liggen in ideeën en spullen uitwisselen. Het op de hoogte zijn van elkaars mogelijkheden i.v.m. mogelijke klanten met andere vragen/behoeften. Het delen van moeilijkheden en informatie vanuit de gemeente. Wellicht in de toekomst een soort van dagje uit bij elkaar, kijken in elkaars keuken, zeg maar.”

Dagopvang “Bij Ons” is bedoeld voor ouderen die de regie op hun leven dreigen kwijt te raken. Ouderen die nog zelfstandig wonen en merken dat sociale contacten afnemen kunnen “Bij Ons” terecht.“Bij Ons” is opgestart door Eugenie, Janine en Judith. Omdat zij persoonlijke aandacht belangrijk vinden, zijn ze met de dagopvang begonnen. Terug naar de basis, tijd om samen een krant te lezen, buiten wandelen, een luisterend oor dat is waar het volgens ons om moet gaan. Kleinschaligheid; een kleine groep cliënten met voldoende begeleiding . Dichtbij de samenleving daarom is onze huiskamer in een wijkcentrum, voor iedereen toegankelijk en daardoor laagdrempelig. Uit ervaring weten wij hoeveel tijd en aandacht het kost om voor een hulpbehoevende oudere te zorgen en hoe fijn het kan zijn om als mantelzorg even de handen vrij te hebben. 

Reacties