Hondenlosloopverbod uiterwaarden Balgoij

Foto:

Er komt een hondenlosloopverbod in de uiterwaarden bij Balgoij en een groot deel van de Loonse Waard. Ook stelt de gemeente Wijchen algemene toegangsregels op. Wat dit betekent, leest u hieronder.

In de uiterwaarden leven verschillende beschermde diersoorten. Loslopende honden verstoren de leefomgeving van deze diersoorten. De wet eist dat de gemeente Wijchen alles wat de leefomgeving verstoort, moet voorkomen. Daarom wordt er eenĀ hondenlosloopverbod ingesteld.

In een groot deel van de uiterwaarden mag uw hond niet meer los lopen. Wandelen met uw hond aan de lijn mag wel. Ten westen en oosten van de jachthavens maakt de gemeente Wijchen ken wij het terrein beter geschikt voor loslopende honden. Met afrasteringen en borden maken zij duidelijk waar welke regels gelden. Loslopen en zwemmen van honden blijft in een deel van het gebied mogelijk.

Het losloopverbod gaat woensdag 8 mei in. Voor deze datum kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het besluit. Op overheid.nl leest u hoe u bezwaar kunt maken. Op 8 mei plaatst de gemeente Wijchen de borden en afrasteringen. Daarna handhaven de toezichthouders het verbod.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen