Handgemaakte kaarten, jam en vruchtensap bij “de Theetuin en Koffiehuis” in Balgoy

Foto: HDV Productions

Wie op een heerlijke zonnige zondag een stukje gaat fietsen, moet maar eens langs gaan bij “de Theetuin en Koffiehuis” in Balgoy. Er is in het weekend naast de koffie en/of thee vaak wat te doen.

Afgelopen zondag 7 april bijvoorbeeld, waren er twee tantes (86 en 88 jaar) van familie van Haren, die er hun prachtige zelfgemaakte kaarten lieten zien. 3D kaarten, minutieus uitgeknipt of gesneden, in laagjes opgeplakt en met liefde gemaakt. Dat zie je meteen en als je dan een ’tante’ spreekt hoor je het plezier dat ze met hun hobby hebben. Er waren kaarten, die je bijvoorbeeld kunt uitvouwen tot kerststalletje of als lampje kan gebruiken. Leuk om te versturen naar familie voor speciale gelegenheden en ze zijn uniek: geen twee kaarten zijn hetzelfde.. 

Naast de kaarten die de dames maken, was er ook jam en sap van vers fruit. “Geen rotzooi, geen conserveringsmiddelen, puur fruit” wist een tante overtuigend te zeggen. De aarbeien worden in stukjes gesneden, de pruimen ontpit en van hun velletje ontdaan en zelfs de bramen worden ontpit (!). “Anders wordt het te bitter” werd aan de bezoekers uitgelegd.

De genoemde producten zijn ook na deze zondag te koop bij “de Theetuin en Koffiehuis” in Balgoy. Overigens kan je er ook leuke routes krijgen voor een wandeling of fietstocht door de omgeving! Aanrader!
Adres: Houtsestraat 12B, 6613AC Balgoy (bij de “Holtsehoek B&B”) 

Foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk er HIER nog meer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen