Pasen op kasteel Hernen

Foto: GLK

Op beide Paasdagen kan je op kasteel Hernen terecht voor een leuke middag vol met activiteiten rondom het Paas-thema.

Wat vierde men en hoe vierde men Pasen in de middeleeuwen? Om een antwoord op deze vragen te geven zal een gedeelte van kasteel Hernen tijdens de Paasdagen ingericht zijn naar middeleeuws Paasgebruik.  Daarnaast zijn er ook nog tal van andere activiteiten: een paasspeurtocht voor de kinderen, verken het kasteel met een “pratende” lantaren, historische figuren, ambachten, wandel in de prachtige omgeving en meer.

In onze expositieruimte is ook een kleine tentoonstelling te zien ‘Kloosterorden en Congregaties in het Land tussen Maas en Waal na 1850′ verzorgt door Erfgoedstudiehuis Land van de Heerlijkheden zal t/m oktober gratis te bezoeken zijn tijdens openstellingsuren.

Op maandag tweede Paasdag zal de groep “Levende Historie Harderwijk” aanwezig zijn met tientallen historische figuren van jong tot oud en waant u zich weer helemaal terug in het verre verleden.

Data: zondag 20 en maandag 21 april 2019
Tijd: 13.00-17.00 uur
Entree: Volwassenen € 8,50, Kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,00 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumjaarkaart gratis op vertoon van jaarkaart.
Adres: Dorpsstraat 40, 6616AH
Informatie: www.hernen.glk.nl en www.facebook.com/kasteelhernen

Reacties