Emilialoop organiseert scholencompetitie

Zaterdag 11 mei staat het centrum van Wijchen in de sportieve spotlights. Atletiek Vereniging Wijchen organiseert die avond middenin het centrum de eerste editie van de Emilialoop. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud en met leuk vermaak voor het publiek. Naast de 5 en 10 kilometerloop voor recreanten en professionals is er nu ook een scholencompetitie in het programma opgenomen.

De scholencompetitie is een onderdeel van de Emilialoop. De competitie zal plaats vinden tussen alle veertien basis scholen van de gemeente Wijchen. Kinderen die deelnemen aan de 1 km of 2.5 km kunnen bij de inschrijving aangeven op welke school ze zitten. Zo doen ze automatisch mee met de competitie. Van beide afstanden worden de tijden van de snelste drie meisjes en de snelste drie jongens van elke school bij elkaar opgeteld. De totaaltijd bepaalt welke school een jaar lang de trotse bezitter wordt van de Emilia wisseltrofee.

Voor alle kinderen (ook buiten de gemeente grenzen) is er een leuke medaille met logo van de Emilialoop. Verder is er een mooie “gouden, zilveren, en bronzen” beker voor de snelste drie jongens en snelste drie meisjes. De 1e start is om 18.00 uur.

Inschrijven kan via www.emilialoop.nl hier vind je ook de overige informatie.

Tevens is de organisatie nog op zoek naar enkele vrijwilligers om van dit fantastische hardloop wedstrijd een groot succes te maken. Gegadigden kunnen zich aanmelden bij; Antonin de Waard via mail [email protected].

Reacties