Wijchenaar Theo van den Broek zamelde 10 ton doppen in voor Bultersmekke

Foto: Ans Baars-van Haalen

Theo van den Broek heeft in 4 maanden tijd maar liefst 10. 000 kilogram plastic doppen ingezameld voor Bultersmekke. Deze stichting zet zich in voor mensen met een beperking die door de zorgverzekeraar een hulphond niet vergoed krijgen. Theo is initiatiefnemer van “Drop je Dopje” en is al jaren een inzamelpunt voor deze Stichting om zo mensen die hulpbehoevend zijn aan een hulphond te helpen.

Met het inzamelpunt voor Bultersmekke Assistancedogs  is Theo van den Broek inmiddels een begrip in Wijchen en ver daarbuiten geworden. Mensen uit binnen- en buitenland weten Theo te vinden om doppen in te leveren. In 2018 heeft dit fantastische initiatief èn de inzet van vele mensen die doppen voor Bultersmekke Assistancedogs sparen een mooi bedrag van 7.000 euro opgebracht.

Bultersmekke Assistancedogs is een non profit organisatie die assistentiehonden aanbiedt voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke of auditieve beperking, met epilepsie, autisme maar ook met problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied. De assistentiehond wordt in de thuissituatie opgeleid om zo een hechte samenwerking te creëren tussen de hulpbehoevende en de hond.

Een assistentiehond weet een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Ook kunnen zij vooraf de persoon waarschuwen en mensen en hulpdiensten alarmeren. Eveneens zijn zij in staat stress en angsten in belangrijke mate weg te nemen.

Theo: “Wat mij raakt is dat mensen nog steeds hart hebben voor hulpbehoevende mensen in onze samenleving en daarom bemn ik doppen gaan inzamelen. De inzameling loopt heel hard, het is bijna een dagtaak geworden. De doppen zijn nog altijd van harte welkom”.

Theo van den Broek heeft in 4 maanden tijd maar liefst 10. 000 kilogram plastic doppen ingezameld voor Bultersmekke  Deze worden gerecycled en de gehele opbrengst komt ten goede aan de opleiding van de assistentiehonden. Het inzamelen, het sorteren en  het transport wordt kosteloos gedaan. 

Op de Facebook pagina Doppenactie Wijchen BultersMekke kunt u  de inzameling volgen.

Alle doppen waarin het symbool van recycling gedrukt staat, kan aangeboden worden, plastic doppen, bier doppen, groente pot doppen. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Wilt u ook voor dit fantastische goede doel plastic doppen sparen dan kunt u deze bij het schuurtje neerleggen bij Theo op het adres Valendrieseweg 42A in Wijchen. 

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen