Wijkcentrum Wijchen Zuid in magische sferen

Foto: Ans Baars-van Haalen

Goochelaar Michael Divano organiseerde samen met Wijkcentrum Wijchen Zuid en Het Noorderlicht voor de jeugd goochelworkshops met op zondag 14 april de eindshow.  Zo’n 18 deelnemers lieten hun goocheltrucs zien aan familie en vrienden en lieten zien wat ze geleerd hadden in de magische wereld tijdens de goochelworkshops.

De kinder-goochelworkshops zijn speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij leren niet alleen de goocheltrucs te beheren, maar het heeft zeker ook een educatieve waarde, waarbij ze ook sociale vaardigheden en de motoriek verbeteren. Opzet van Michael Divano is om het voor de kinderen makkelijk en overzichtelijk te houden. Naast de workshops krijgen de kinderen ook naslagwerk in de vorm van een video uitleg.

Michael Divano zorgt tijdens de workshops dat de kinderen iets mee nemen voor de rest van hun leven. Voor de kinderen is het best spannend, sommige kinderen geloven dat het echt is. Voor de kinderen is het een geweldige ervaring, belangrijk is dat ze vooral veel plezier hebben met wat ze doen. Kinderen staan vaak voor het eerst op podium voor familie en andere liefhebbers. Belangrijk op het podium is expressie, techniek en presenteren. Tijdens de eindshow assisteert Magic Melvin en helpt de kinderen met de kleine goocheltrucjes. Twee goochelaars, Bart Uriot en Henry Moerman, verzorgen een gastoptreden, aldus Divano.

Michael Divano is in aanraking gekomen met het goochelen toen hij 7 jaar was en zijn moeder een goocheltruc voordeed met een glas, een kaart en een kwartje. Vanaf dat moment is Michael verknocht aan de magische wereld van goochelen. Deze truc blijft in de workshops die hij geeft, omdat het een bepaalde waarde heeft.

Michael is nu 22 jaar als professional bezig in binnen en buitenland, waarbij het publiek getrakteerd wordt op een daverende magische show die voor menigeen onwerkelijk, maar fascinerend is om naar te kijken. Voor Michael is het belangrijk om mensen een ervaring te geven wat hij als kleine jongen ook had.

Het was een middag waarin de kinderen, met vooral verwondering, het publiek meenamen in de wereld van magie. Is het echt of is het niet echt? Vooral de mensen laten lachen, bezoekers het onmogelijke laten zien en het mooiste is het brengt bepaalde emoties bij mensen los.

Michael geeft de bezoekers mee “Stap in de wereld van de magische kunst, laat u verwonderen, verbazen en vermaken!”

Voor meer activiteiten van het Wijkcentrum Wijchen Zuid kunt u kijken op de website https://wijkcentrumwijchenzuid.nl

Tekst en foto door Ans Baars-van Haalen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen