Vierdaagse wandelaars gezocht voor stichting Matchis

Foto:

Voor de 12e keer organiseert Stichting Matchis, de Vierdaagse actie. Wandelt u de Vierdaagse van Nijmegen, heeft u verzorging nodig en wilt u hen steunen? Maak dan gebruik van de verzorgingsposten die stichting Matchis in samenwerking met de PV NXP aanbiedt. Een aantal  wandelaars uit Wijchen lopen al jaren de Vierdaagse van Nijmegen voor Matchis.

Sommige vormen van kanker kunnen uitsluitend genezen worden door gebruik te maken van een stamceltransplantatie. Zeer ernstige zieke kinderen en volwassenen (bloedziekte, zoals leukemie) hebben dan naast de chemotherapie en of bestraling stamcellen nodig om te kunnen genezen. Deze stamcellen komen van een donor. In 1e instantie wordt gekeken of een broer of zus past, de kans hierop is 30%. De overige 70% van de patiënten is afhankelijk van een onverwante donor.
Hiervoor wordt stichting Matchis ingeschakeld. Als zij een passende donor gevonden hebben, als er een MATCH is, betekend dit dat iemands leven weer perspectief krijgt. Hij of zij heeft weer een goede kans op vele mooi levensjaren. Om deze kans te vergroten hebben we hulp nodig. Meld je aan als stamceldonor of steun ons.

Bekijk HIER het activiteitenoverzicht, maar lees ook het donor- patiënt verhaal.

Dus, heb jij een startbewijs voor de Nijmeegse 4-daagse en wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten een kans op toekomst. Onze 4-daagse wandelaars worden al jaren in de watten gelegd! We werken samen met de personeelsvereniging van NXP en bieden dagelijks verzorging op twee locaties langs de route aan. Daarnaast organiseren wij een informatieavond. Deze drukbezochte avond waar een ex-patiënt en donor aan meewerken, staat in het teken van het werk wat wij doen waardoor je goed geïnformeerd en gemotiveerd sponsors kunt zoeken. Na afloop blikken we terug op de 4-daagse tijdens een gezellige borrel.

Wil jij meedoen? Meld je dan hier aan. Heb je vragen m.b.t. deze actie, neem dan contact op met Margot van den Akker [email protected].
Informatie over het werk van stichting Matchis is te vinden op de website..

Reacties