Aanpak overlast ganzen in Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op veel plaatsen in de gemeente Wijchen leven ganzen in grote of kleine groepen. Veel inwoners vinden dit mooi en genieten hiervan. Maar soms zorgen de ganzen ook voor overlast door dreigend gedrag of poep op wandelpaden. De gemeente Wijchen wil hinder zoveel mogelijk voorkomen en daarom nemen ze dit jaar de eerste stappen om de groepen ganzen beter te kunnen sturen.

Om de groepen ganzen beter te kunnen sturen gaan we enkele terreinen op een andere manier maaien. Dit is een proef en doen we omdat uit artikelen blijkt dat ganzen niet houden van ruiger gras. Zo kunnen we zien of dit in de Wijchense situatie ook een goede aanpak is om de groepen ganzen te sturen. Bij het bepalen van deze terreinen hebben wij gekeken waar ganzen nu zijn.

Deze terreinen zijn:

  • Bij de Aalsburg en De Ververt tussen het pad en de oever van het Wijchens Meer. Deze locaties worden in mei en juni niet meer gemaaid. En deze strook ecologisch gras gaat van 2x maaien naar 1x maaien in de maand september.
  • Bij Blauwe Hof 75e straat ongeveer de helft van het grasveld tussen het pad en de achtertuinen. Het gras maaien we hier niet meer als gazon maar 1x in de maand september als ecologisch gras.

Voorkom overlast
De ganzen hebben nu jongen die ze natuurlijk willen beschermen. Daarom reageren ze agressiever als ze zich bedreigd voelen. Die reacties kunt u beperken of voorkomen. Voer de ganzen niet en houdt zoveel mogelijk afstand als u langs de ganzen wandelt of fietst.

Reacties