Bijzondere editie Kamermuziekfestival in de Kerk van Leur

Foto: Ans Baars

Op 24, 25 en 26 mei wordt weer het Kamermuziekfestival tussen Maas en Waal in de Kerk te Leur georganiseerd. Het is een heel bijzondere editie dit jaar want, na een jaar overgeslagen te hebben, is een aantal geweldige musici bereid gevonden die muziekliefhebbers in het land van Maas en Waal niet zouden mogen missen.

Het is fantastisch nieuws dat deze groep van musici die alom worden gezien als dé talenten van hun generatie – zij zijn al meermalen te zien zijn geweest op Podium Witteman – gedurende het festival neerstrijken in de schilderachtige omgeving van Leur om daar in informele sfeer prachtige muziek te maken.

Op vrijdagavond 24 mei treden op Maria en Nathalie Milstein. Maria won de Nederlandse Muziekprijs in 2017 en Maria en Nathalia werden in de landelijke pers geroemd om hun CD “La sonate de Verneuil” die is uitgeroepen tot CD van het Jaar 2017. Ze spelen onder andere de Kreutze Sonate van Beethoven.

Zaterdagavond 25 mei staat een bijzonder arrangement voor viool en piano van de opera La Boheme van Pucini op het programma met Mathieu van Bellen (winnaar van het Grachtenfestival 2017) en de Noorse pianist Mathias Halvorsen. Zij hebben de opera zelf bewerkt voor piano en viool en het stuk heeft zulke goede recensies dat zij inmiddels zijn gevraagd het op tal van nationale en internationale podia te vertolken.

Tot slot is er op zondagmiddag 26 mei een concert met het alom gevierde Busch Trio die in maart een zeer succesvol optreden hadden in een uitverkochte Vereniging in Nijmegen en pianist Nicolas en cellist Ella van Poucke (zij won de Nederlandse Muziekprijs 2018). Zij zullen een verrassingsprogramma spelen waar iedereen reikhalzend naar uit ziet.

Voor meer informatie over het programma en de musici www.muziekgezelschap.com.
Kaartverkoop kan via muziekgezelschap.stager.nl/web/tickets of via de email [email protected].